Διασύρουν τους Έλληνες με απαράδεκτο τρόπο!

Γράφει ο Βασ Α. Κόκκκινος
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Σε κεντρική πλατεία του Βερολίνου, σχετικώς προσφάτως, υψώθηκε τεράστιο πανώ, στο οποίο παρομοιάζονται οι Έλληνες δι’ ενός χοίρου και προβάλλεται το σύνθημα «αποδοκιμάστε τους τεμπέληδες Έλληνες»!

Οι Γερμανοί δεν πρέπει να....
έχουν κανένα λόγο να χαρακτηρίζουν τους Έλληνες ως «τεμπέληδες». Διότι ούτε οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία τους έδωσαν αυτό το…
δικαίωμα, ούτε βεβαίως ο Ελληνικός Λαός, όταν αυτοί έρχονται στην Ελλάδα
ως τουρίστες.

Διεφθαρμένους και τεμπέληδες χαρακτήρισε τους Έλληνες, που τον ψήφισαν, ο πρύτανις του ψεύδους και της προπαγάνδας πρώην Πρωθυπουργός μας. Ενώ ο γνωστός για την αθυροστομία του Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, ευρισκόμενος στο εξωτερικό κατηγόρησε τους αγανακτισμένους πολίτες Έλληνες, που διαμαρτύρονται κατά του μνημονίου, ως «φασίστες, κομμουνιστές και μ…..κες». Αλλ’ όταν κυβερνητικά στελέχη εκφράζονται κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο κατά Ελλήνων πολιτών, πώς θα αξιώσουμε από τους ξένους να σέβονται τον Ελληνικό Λαό;

Αν τα συμμαχικά βομβαρδιστικά ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και πολλές άλλες γερμανικές πόλεις και παρά τούτο οι Γερμανοί τις ανοικοδόμησαν όπως ήσαν, το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες σε πολλές πόλεις, όταν τα γερμανικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν αξιόλογα οικοδομήματα και εγκαταστάσεις. Και μάλιστα μόνον με την εργατικότητά τους και επιδεξιότητά τους, χωρίς να διαθέτουν τα τεχνικά μέσα των Γερμανών.

Θα έπρεπε επομένως να είναι περισσότερο προσεκτικοί αυτοί που χαλκεύουν —υβριστικά συνθήματα κατά των Ελλήνων. Ήδη κάποιοι Γερμανοί οικονομολόγοι συνομολογούν, πως αν οι Έλληνες διεκδικούσαν όσα τους οφείλει η Γερμανία από το αναγκαστικό δάνειο των στρατευμάτων κατοχής και για αποζημιώσεις συγγενών εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων, θα έπρεπε ακόμη να διαθέσουν και τα εσώρουχά τους για να μας εξοφλήσουν.

Οι Έλληνες κυβερνήτες της τελευταίας εικοσαετίας επέδειξαν έλλειψη ικανότητος και δυνατότητος σχεδιασμού αναπτύξεως της χώρας. Συνέχισαν να καλύπτουν τα ελλείμματα δια νέων δανείων και ουδέποτε διερωτήθηκαν αν αυτό μπορεί να συνεχίζεται στο διηνεκές. Καμία από τις κυβερνήσεις της εικοσαετίας δεν εμερίμνησε για τον προσδιορισμό των αποθεμάτων του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Χρειάσθηκε να προβάλουν οι Τούρκοι διεκδικήσεις επί του πλούτου τούτου για να αφυπνισθεί ο πολιτικός κόσμος της πατρίδος μας. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνιος Φώσκολος έχει επισημάνει προ πολλού πως η αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος θα μας δώσει τη δυνατότητα εξοφλήσεως όλων των χρεών μας και προοπτική μεγάλης αναπτύξεως. Αυτά όμως, ουδέποτε εκλήθη να εξηγήσει στα ΜΜΕ ο άνω επιστήμων, όπως δεν εκλήθησαν και όλοι όσοι ασχολούνται με τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Ο κ. Φώσκολος χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση φορέως εκμεταλλεύσεως υδρογονανθράκων, ως εποικοδομητική. Πιστεύει δε ότι το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική, η Ανατολ
Keywords
Τυχαία Θέματα