Διαγράψτε τα χρέη των νοικοκυριών στις Τράπεζες !!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Ο Δείκτης Ανθρώπινης Φτώχειας είναι μια σχετική ένδειξη του επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού μιας χώρας, και έχει αναπτυχθεί από τον ΟΗΕ. Θεωρείται ότι μπορεί να απεικονίσει καλύτερα τις διάφορες ελλείψεις αγαθών του πληθυσμού σε πολύ ανεπτυγμένες χώρες σε σχέση με το Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης.

Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις ρυθμίσεων δανείων αναμένεται να κατατεθούν στις τράπεζες το 2012, με δεδομένο ότι σε
ημερήσια βάση ο αριθμός των δανειοληπτών που προσφεύγουν στις.....
τράπεζες ζητώντας αλλαγή των όρων εξόφλησης των οφειλών τους, έχουν πλέον φτάσει τις 25.000.

Για κάθε οικογενειακό εισόδημα, που προέρχεται αποδεικτικά από σχέση μισθωτής εργασίας, από μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας και το οποίο μειώθηκε εξαιτίας απόλυσης, απώλειας της οποιασδήποτε μορφής εργασίας ακουσίως (κλείσιμο επιχειρήσεων, συγχώνευση κ.ά.), άσκησης δημοσιονομικών περιοριστικών πολιτικών, επιβολής χαρατσιών, κατάργησης επιδομάτων ανεργίας, μονομερούς νομοθετικής ή εργοδοτικής πρωτοβουλίας, προτείνεται η διαγραφή των δανειακών τους υποχρεώσεων, άπαξ και καθ’ολοκληρίαν.
Σύμφωνα με τις υφιστάμενες οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδος, σε καμμιά περίπτωση, η μηνιαία καταβολή δόσεων για αποπληρωμή δανείων Τραπεζών, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών (υγιής σχέση εισοδήματος προς δανειακή υποχρέωση).

Καμμία Τράπεζα δεν το εφαρμόζει, ούτε αυτήν την εποχή, κατά την οποίαν μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών διαβιεί σε συνθήκες κάτω του ορίου της φτώχειας.

Τα επιτόκια χορηγήσεων, καρτών, καταναλωτικών δανείων, κτλ προσεγγίζουν το 21%, μονομερώς επιβάλλοντάς τα οι Τράπεζες, εν αγνοία πολλές φορές του δανειολείπτη, αποτελώντας αισχρή τοκογλυφία σε ένα οικονομικό περιβάλλον ουσιαστικής χρεοκοπίας των Ελλήνων πολιτών και της χώρας.
Όταν το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει αυτό που λογίζεται ως «όριο φτώχειας», η δανειακή υποχρέωση διαγράφεται συνολικά και οριστικά (υπέρτερο αγαθό ή αξιοπρεπής διαβίωση και η υγεία).

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το «όριο φτώχειας» ορίζεται για ένα άτομο στα 6.900 ευρώ και για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών στα 15.073.

Όσα δάνεια χορηγήθηκαν με ευθύνη των τραπεζών αγνοώντας τα υγιή παγκόσμια πιστοδοτικά δεδομένα (χαλάρωση πιστωτικών κριτηρίων) θα πρέπει να διαγράφονται δια νόμου, εφόσον οδηγούν τα εναπομείναντα εισοδήματα κάτω από το «όριο φτώχειας».

Οταν μέχρι σήμερα το Ελληνικό κράτος δηλ ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο “ενίσχυσε” τίς Τράπεζες με περίπου 130 δις, δανειζόμενο απο διεθνείς τοκογλύφους, και υποσχόμενο πλήρη εξόφληση των δανείων και εγγυήσεων, με τα οποία “στηρίξαν” το Τραπεζικό σύστημα, είναι προφανές ότι κάθε λογικά σκεπτόμενος πολίτης αναμένει, ανάλογη άν όχι αντίστοιχη, συμπεριφορά απο τίς Τράπεζες πρός αυτόν.

Αναμένουμε όλοι οι φορολ
Keywords
Τυχαία Θέματα