Δεν είναι λύση το "κούρεμα"

Στέλιος Μπαμιατζής

Η αντίθεση των επιχειρηματιών στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση καταγράφεται σε έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την "Αξιολόγηση της Οικονομικής Πολιτικής και των Επιπτώσεων στη Λειτουργία των Επιχειρήσεων".
Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματειών εκτιμά ότι οι....
μειώσεις στις απολαβές των εργαζομένων δεν θα συμβάλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Παράλληλα πιστεύουν πως δεν είναι ούτε σε θέση να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα
της χώρας.
Αναλυτικότερα, σε ερώτηση εάν η μείωση των αμοιβών των εργαζομένων μπορεί να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της χώρας, το 60% των συμμετεχόντων απάντησε αρνητικά, το 23% απάντησε αρνητικά με μικρή αβεβαιότητα, και μόλις το 7% απάντησε θετικά.
Παράλληλα, το 72% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η επιβολή νέων φόρων και εκτάκτων εισφορών δεν μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Στο κρίσιμο ερώτημα για το μέλλον της δουλειάς τους, εάν πιστεύουν δηλαδή πως θα τη χάσουν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους το 2012, το 36% των συμμετεχόντων απάντησε ότι είναι πιθανό να χάσουν τη δουλειά τους ή να κλείσουν την επιχείρησή τους, ενώ το 34% απάντησε πως μια τέτοια προοπτική δεν είναι πιθανή.
Η αβεβαιότητα αλλά κυρίως οι αρνητικές απαντήσεις των συμμετεχόντων χαρακτηρίζουν και το ερώτημα σχετικά με το "κούρεμα" κατά 50% των Ελληνικών ομολόγων ως λύση στο πρόβλημα χρέους της χώρας.
Ενδεικτικό είναι ότι το 45% των συμμετεχόντων απάντησε ότι μια τέτοια επιλογή δεν αποτελεί λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας, το 33% υποστήριξε την ίδια άποψη με μια μικρή όμως αβεβαιότητα, ενώ το 15% απάντησε ότι ίσως και να αποτελέσει λύση.

http://news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα