Δεν απογράφεται ο Αμβρόσιος

Μίκα Κοντορούση

Λόγους ηθικούς, κυρίως αλλά και συνταγματικούς, επικαλείται στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ώστε να προβεί σε δημόσια δήλωση πως αρνείται να συμμετάσχει στην Απογραφή 2011 που διενεργείται αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα καιπουήδη αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, λόγω της καχυποψίας των....
πολιτώνπουφοβούνται
πως τα στοιχεία τους δεν προστατεύονται από το απόρρητο της διαδικασίας.
Ο ίδιος δικαιολογεί την απόφασή του, τονίζοντας πως ανακάλυψε μαργαριτάρια στο 10σέλιδο έντυπο της απογραφής, τα οποία τον οδήγησαν σε αυτή την άρνηση και παράλληλα και διαμαρτυρία.
Όπως σημειώνει ο Μητροπολίτης, το ερωτηματολόγιο κατ'αρχάς δεν περιλαμβάνει ερώτηση για το θρήσκευμα του απογραφομένου.
"Κατά τη γνώμη μας οι ξένες δυνάμεις που μας κυβερνούν και σχεδιάζουν την "παγκοσμιοποίηση" αφ΄ενός και αφ΄έτέρου οι πολιτικοί μας, δηλ. οι υποτακτικοί τους, οι οποίοι αποτελούν τα εκτελεστικά τους όργανα στο ελλαδιστάν, μας οδηγούν με αργά, πλήν όμως σταθερά, βήματα, στο λεγόμενο "κοσμικό Κράτος" δηλ. στο Κράτος, όπου δεν γίνεται καμμιά αναφορά στο Θεό.
Στην πορεία μας πρός συγκρότηση αυτού του κοσμικού Κράτους εδώ στη Χώρα μας τα πρώτα βήματα έγιναν. Αρχίσαμε με τον πολιτικό γάμο. Προχωρήσαμε με τήν διαγραφή του θρησκεύματος από την αστυνομική ταυτότητα από την καταραμένη Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη.
Θεσπίσαμε την πολιτική κηδεία. Το Πρόγραμμα της Globalization, δηλ. της παγκοσμιοποιήσεως, συμπληρώθηκε με τον πολιτικό όρκο. Τώρα προσπαθούν να μας επιβάλουν την Κάρτα του Πολίτη. Και έπεται συνέχεια.
Ως Έλλην Πολίτης δια-μα-ρτύ-ρο-μαι!" σημειώνει ο Σεβασμιώτατος, που παράλληλα χαρακτηρίζει "έγκλημα" την επισημοποίηση των όρων "σύζυγος" και "σύντροφος".
Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος υπενθυμίζει πως η αστεφάνωτη γυναίκα που συζεί χωρίς γάμο με το σύντροφό της, κατά το νόμο του Θεού, είναι η πόρνη του Ευαγγελίου ενώ ο άνδρας πόρνος.
"Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί απόρρητο στοιχείο το θρήσκευμα ενός ατόμου καί δεν αποτελεί απόρρητο επίσης στοιχείο η προσωπική - ανήθικη όμως - ζωή του;" αναρωτιέται ο κ. Αμβρόσιος.
"ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣYΝΤΑΓΜΑΤΟΣ"
Παράλληλα, ο κ. Αμβρόσιος παραθέτει κάποια άρθρα του Συντάγματος, για να δικαιολογήσει την αντισυνταγματικότητα, κατά τον ίδιο, της διαδικασίας της Απογραφής:
* τό άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίον επιτάσσει, ότι "Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας¨ Με την ισοπέδωση των εννοιών Σύζυγος και Σύντροφος ευτελίζετε τήν την αξία του ανθρώπου!
* Το άρθρο 5 παρ. 1, που ορίζει, ότι ¨Καθένας έχει διακαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του ....εφ΄όσον ........δεν παραβιάζει ...τα χρηστά ήθη"
* το άρθρο 21 παρ. 1, που ορίζει ότι "η Οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προσ
Keywords
Τυχαία Θέματα