Δ. Ρέππας: "Καμία συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο"

«Η αριθμητική της Βουλής μετά τις εκλογές, θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών τους. Μετά τους προεκλογικούς λόγους έρχεται η ώρα του λογαριασμού.» Είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δημήτρης Ρέππας στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ,αλλά και στους πολίτες, λίγες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.
Ο Αρκάς πολιτικός, ο οποίος αποφάσισε να αλλάξει εκλογική περιφέρεια
και να δοκιμαστεί στη Β’ Αθήνας, αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με.....
το κόμμα του Πάνο Καμμένου ακόμη και εάν «λείπουν 5-6 ψήφοι» αφήνοντας σαφείς αιχμές για την σύμπραξη που προτείνει ο Αλέξη Τσίπρας «Όταν δεν υπάρχουν στοιχειώδεις πολιτικές προϋποθέσεις για παραγωγική συνεργασία και κυβερνητική σύμπραξη τότε η εξουσία καταντά αυτοσκοπός.»

Όσο για τα περιθώρια χαλάρωσης ο Δημήτρης Ρέππας είναι κατηγορηματικός «Η Ελλάδα του αλόγιστου δανεισμού και της αχαλίνωτης σπατάλης έχει τελειώσει οριστικά. Αυτό που θα ήθελε καθένας να γίνει στο δικό του νοικοκυριό, απαιτεί να ισχύει και για την χώρα».

Ζητήσατε συγγνώμη ως ΠΑΣΟΚ από τους Έλληνες πολίτες. Γνωρίζετε ωστόσο τι λέει ο λαός για τη συγγνώμη. Αρκεί για να ξεπλύνει όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος και όλα όσα έχει υποστεί από την διετή διακυβέρνηση σας;

Το ΠΑΣΟΚ δεν πιστώθηκε κάτι από τα θετικά, και υπήρξαν πολλές θετικές αλλαγές, ενώ χρεώθηκε όλα τα αρνητικά και ας μην του ανήκε όλη η ευθύνη. Ουδείς μπορεί να διαγράψει μια ιστορική αλήθεια. Η Ελλάδα από το 1974 έζησε την καλύτερη δημοκρατία που είχε ποτέ.

Οι Έλληνες πολίτες γνώρισαν ένα βιοτικό επίπεδο που απέχει παρασάγγας από οτιδήποτε είχαν ζήσει οι παλαιότερες γενιές. Όμως αυτή η διετία ήταν μια διδακτική εμπειρία για όλους. Κυρίως για το ότι δεν πρέπει πια να κινείται η χώρα με ένα απαρχαιωμένο παραγωγικό μοντέλο που οδηγεί στον υπερδανεισμό, τις υπερεισαγωγές, την υπερκατανάλωση γιατί αυτό ουσιαστικώς κλήθηκε για μια ακόμη φορά να διαχειριστεί το ΠΑΣΟΚ το 2009. Μια χρεωκοπημένη Ελλάδα.

Φαίνεται πως η μοίρα του τόπου σε τέτοιες στιγμές όπως το ’81, όπως και το ’93 καλεί το ΠΑΣΟΚ. Κατορθώσαμε να κρατήσουμε ορθή την χώρα και ζωντανή την ελπίδα. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή. Είναι αλήθεια πως αυτό έγινε με έναν τρόπο που δεν διασφάλισε τη δίκαιη κατανομή των βαρών.

Έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών ή και της δυστυχίας που βιώνει ένα τμήμα του ελληνικού λαού. Μπορούμε να εγγυηθούμε όμως ότι η ανάκτηση των απωλειών μπορεί να έρθει μόνο αν ολοκληρώσουμε αυτήν την προσπάθεια. Γιατί αν παραιτηθούμε, τότε δεν θα μιλούμε γι’ αυτά που χάσαμε, αλλά θα χάσουμε και ό,τι μέχρι σήμερα περιφρουρήθηκε.

Τότε θα μιλούμε για ολική χρεωκοπία και κατάρρευση της χώρας και της κοινωνίας.

Όταν και απο τα δεξιά σας και τα αριστερά σας, τα μηνύματα που παίρνετε για τον σχηματισμό Κυβέρνησης είναι αρνητικά, ακόμη και πρώτο κόμμα να είσαστε, πως θα τα καταφέρετε; Μήπως και η δική σας πρόταση για αμφίπλευρη διεύρυνση, επί της ουσίας, οδηγεί και πάλι στις κάλπες;

Ο λαός είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα