Χριστούγεννα: ημέρες αγάπης και προσφοράς

Φέτος τα Χριστούγεννα, ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, που όλα συμβαίνουν σε υπερθετικό βαθμό: περισσότερη φτώχεια, περισσότερη ανεργία, περισσότερος φόβος και αγωνία για το μέλλον, θα πρέπει να σκεφτούμε και τους χιλιάδες συνανθρώπους μας (μικρούς και μεγάλους) που μας έχουν πραγματικά ανάγκη.

Είναι λάθος να ....
δείχνουμε την φιλανθρωπία και την μεγαλοψυχία μας μόνο τις μέρες των εορτών, που βομβαρδιζόμαστε από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια,
αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε την αρχή.

Θα πρέπει να έρθει επιτέλους η μέρα να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σ’ αυτό τον κόσμο. Ας στερηθούμε και εμείς κάτι, για να προσφέρουμε είτε με υλικά αγαθά, χρήματα, είτε εθελοντικά, σε μικρούς και μεγάλους που τους λείπουν καθημερινά βασικά αγαθά (τροφή, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α.).

Παρακάτω αναφέρονται ορισμένα μόνο ιδρύματα, οργανισμοί που πασχίζουν καθημερινά για την φροντίδα αυτών των ανθρώπων:
Βοηθήστε τη UNICEF
Σήμερα, η UNICEF εφαρμόζει προγράμματα συνεργασίας σε περισσότερες από 150 χώρες και περιοχές του κόσμου (Αφρική, Ασία, Νότιο Αμερική και στην Kεντρική & Aνατολική Ευρώπη). Τα προγράμματά της είναι αναπτυξιακού χαρακτήρα αλλά επίσης παρέχει επείγουσα βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Διατηρώντας την ανεξαρτησία της, τα έσοδα της UNICEF προέρχονται αποκλειστικά από πωλήσεις προϊόντων και τις εθελοντικές συνεισφορές κρατών και ιδιωτών όπως εσείς.
http://www.unicef.gr/offer.php
Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF)
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν βοήθεια με κριτήριο την ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, φύλο ή πολιτικούς δεσμούς. Όταν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γίνονται μάρτυρες σοβαρών πράξεων βίας, ξεχασμένων κρίσεων ή παρακώλυσης του έργου τους, δύνανται να μιλήσουν δημόσια για αυτά.
http://www.msf.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=10&Itemid=187
Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών.
Φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, προσφέροντας εκτός από στέγη, φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία.
http://www.xatzikiriakio.gr/ViewShopStaticPage.aspx?ValueId=2080
PRAKSIS
Η PRAKSIS είναι μία ανεξάρτητη, Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που βασικό στόχο έχει τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.

Μ
Keywords
Τυχαία Θέματα