Χαμηλές αναπτυξιακές πτήσεις και για την Γερμανία!

Η αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε μόνο κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, στο 1,3%, όπως ανακοίνωσε η....
υπηρεσία στατιστικής Destatis

Η υπηρεσία στατιστικής της Γερμανίας αναθεώρησε προς τα κάτω το νούμερο της ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο, από 1,5% σε 1,3% του ΑΕΠ.

Οι οικονομολόγοι του Dow Jones Newswires ανέμεναν
ισχυρότερη αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,4% κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, στη χώρα αυτή, πρωταθλητή των εξαγωγών, το εξωτερικό εμπόριο είχε αρνητική συμβολή στο γερμανικό ΑΕΠ την άνοιξη, δηλαδή οι εισαγωγές υπερέβησαν τις εξαγωγές.

"Η ιδιωτική κατανάλωση , καθώς και οι επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα προκάλεσαν επίσης ανάσχεση της γερμανικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Destatis.

Παρά την απότομη αυτή οικονομική ανάσχεση, η κατάσταση της πρώτης οικονομίας της Ευρώπης είναι βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2010, το γερμανικό ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011 καταγράφει αύξηση κατά 2,8%.

Η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ ελπίζει για το σύνολο του 2011 ανάπτυξη "συγκρίσιμη" με του 2010, που έφθασε το 3,6%.

Τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Γερμανία επηρεάζουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα futures για το γερμανικό DAX και για τον γαλλικό CAC να σημειώνουν πτώση 0,6% και 0,7% αντίστοιχα.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα