Αβραμόπουλος: Δεν δέχομαι εκβιασμούς

Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο ΚΥΣΕΑ, υπο τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ένα απο τα βασικά ζητήματα της συνεδρίασης ήταν το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των παραγγελιών δηλαδή που αρνούνται τα Ναυπηγεία να παραδώσουν στο Πολεμικό Ναυτικό αν προηγουμένως δεν υπάρξει πλήρης εξόφληση απο....
πλευράς Δημοσίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, «τα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, παρά την προσπάθεια που έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα και τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να βρεθούν λύσεις ως προς την παραλαβή, μέσα στα χρονικά περιθώρια, των τριών υποβρυχίων του προγράμματος «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» και του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» του προγράμματος «NEPTUNE II», συνεχίζουν ν’ ακολουθούν μια στάση, που οδηγεί σε αδιέξοδο».
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που προκλήθηκε εξαιτίας της απόφασης της διοίκησης των Ναυπηγείων να θέσει τους εργαζομένους της σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας: «Μέσα στο κλίμα αυτό, προσετέθη πριν από μερικές ημέρες, η απόφαση των Ναυπηγείων, για εκ περιτροπής εργασία -μία φορά την εβδομάδα απασχόληση- χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, ως μοχλό πίεσης εναντίον του κράτους.

Φοβούμαι ότι έχουν κακούς συμβούλους τα Ναυπηγεία. Στην ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας, δεν μπορούμε να πληρώνουμε χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες εργασίες σε συγκεκριμένο χρόνο».

Θέλοντας να τονίσει και τα προβλήματα που προκύπτουν απο την ευρωπαική νομοθεσία σχετικά με την βιωσιμότητα των Ναυπηγείων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε οτι «έχουμε συμφωνήσει να βοηθήσουμε τα Ναυπηγεία στο σοβαρό θέμα, που έχει προκύψει από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τους επιβάλλει να εκτελούν παραγγελίες, μόνο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καμία άλλη στρατιωτική παραγγελία από ξένη χώρα και καμία άλλη παραγγελία εμπορικού χαρακτήρα.

Έχουν γίνει όλες οι κινήσεις προς την Ευρώπη. Όπως γνωρίζετε, αυτά είναι χρονοβόρα ζητήματα. Αμέσως μετά τις εκλογές, θα υπάρχει συνάντηση της κυβέρνησης με τον Επίτροπο Αλμούνια».

Επιδιώκοντας να επιτευχθεί μια λύση για το ζήτημα των εργαζομένων, που για το Υπουργείο, όπως αναφέρθηκε, είναι το πιο σημαντικό αυτήν την στιγμή, ο κ. Αβραμόπουλος είπε οτι «έγινε μια ύστατη προσπάθεια, πριν από τρεις ημέρες και είχα μία τηλεφωνική επαφή με τον κ. Σάφα.

Μείναμε σύμφωνοι να συναντηθούν ο Γενικός Διευθυντής του, με τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας, προκειμένου να δεσμευθούμε από κοινού, ότι από πλευράς μας, μετά τις εκλογές θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και ότι από την πλευρά των Ναυπηγείων θα δοθεί λύση στο ζήτημα των εργαζομένων.

Βασικά για το πρόγραμμα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», με την αντίστοιχη όμως υποχρέωση των Ναυπηγείων να αναστείλουν άμεσα τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζομένους.

Έγινε η συνάντηση αυτή και ενώ συμφωνήθηκε καταρχήν ένα πλαίσιο, που θα έλυε άμεσα -σήμερα- το θέμα των εργαζομένων, λίγο πριν το ΚΥΣΕΑ, απεστάλη επιστο
Keywords
Τυχαία Θέματα