Άρνηση (προσωρινή;) χρηματοδότησης τραπεζών από ΕΚΤ!

(Ανανέωση 21.34): Μαύρα σύννεφα (πιο μαύρα από αυτά που είχαν συγκεντρωθεί το απόγευμα) στις Βρυξέλλες: Φαίνεται ότι η ΕΚΤ δεν μεταβάλλει τους τρέχοντες κανονισμούς λειτουργίας της και δεν θα μπορεί να χρηματοδοτεί τις τράπεζες για όσο καιρό βρισκόμαστε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας! Ομόλογα του ελληνικού κράτους θα συνεχίσει να δέχεται ως ενέχυρο, αλλά όχι χρηματοδότηση
όσο διαρκεί η.....
χρεοκοπία
Η επιμήκυνση των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους οι ελληνικές τράπεζες θα επιφέρει ένα κόστος μέχρι 25 δισ. τα οποία θα κληθούν να αντλήσουν από τις αγορές.
Πρόκειται για ποσό διαχειρίσιμο συνολικά για το σύστημα. Ορισμένες τράπεζες διαθέτουν «μαξιλάρια» ασφαλείας, ωστόσο υπάρχουν και πιστωτικά ιδρύματα που θα δυσκολευτούν να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια.

Εφόσον δεν τα καταφέρουν με έκδοση νέων μετοχών ή πώληση περιουσιακών τους στοιχείων θα αναγκαστούν είτε να συγχωνευτούν ή να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έχει συσταθεί για τη στήριξη τραπεζών που αδυνατούν να καλύψουν με άλλο τρόπο τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.
---------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 20.03): Το επίπεδο εγγύησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς την ΕΚΤ για τυχόν ζημιές από ελληνικά ομόλογα έχει μπλοκάρει την λύση, ενώ αυτή την στιγμή ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, και ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόσεφ Άκερμαν βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους οίκους για την αξιολόγηση της Ελλάδας για την διάρκεια της χρεοκοπίας.
Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα θεωρείται διεθνώς χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα. Στην κυβέρνηση μιλάνε για λίγες ώρες ή λίγες ημέρες, αλλά πρακτικά κανείς δεν ξέρει, καθώς η διεθνής πρακτική έχει παραδείγματα ... μηνών!

Η ΕΚΤ ζητά να είναι μικρής διάρκειας, οι οίκοι ακόμα δεν μπορούν να πουν για πόσο θα θεωρείται χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα! Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες ζητούν αυτή η “βαθμολόγηση” να διαρκέσει όσο διάστημα θα διαρκέσει και η διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες ομολογιούχους για τους όρους της μετακύλισης των ομολόγων!

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι ξένοι οίκοι μιλάνε για χρεοκοπία τεσσάρων εβδομάδων έως τριών μηνών τουλάχιστον!


Η ίδια πηγή ανέφερε πως η αξία των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η ΕΚΤ εκτιμάται στα 45-50 δισ. ευρώ. "Η ΕΚΤ ζητά να αποζημιωθεί από το EFSF για τυχόν απώλειες προκειμένου να συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τα δάνεια της προς τις ελληνικές τράπεζες".

Τις αποφάσεις της συνόδου, (ολέθριες για την χώρα όπως θα δούμε), πριν καν .... ξεκινήσει η σύνοδος ανακοίνωσαν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, οι Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπάι, Τρισέ, Μπαρόζο, Γιούνκερ και Λαγκάρντ σε συνάντηση που είχαν μαζί του!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με μία διάθεση "Take it or leave it" οι ξένοι τον
Keywords
Τυχαία Θέματα