Αρχίζουν άμεσα οι συνομιλίες για την απομείωση του ελληνικού χρέους

Αρχίζουν άμεσα οι συνομιλίες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και εκπροσώπων του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην διαδικασία στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσω του προγράμματος "PSI-Plus", ήτοι της απομείωσης κατά 50% ομολόγων, ύψους περίπου....
206 δισ.ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος,
συνομίλησε χθες τηλεφωνικά, για το θέμα αυτό, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο επίτροπο Οικονομικών και Οικονομίας Όλι Ρεν, τον διευθύνοντα αύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι συζητήσεις αυτές, αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα, πιθανώς αργότερα σήμερα, στο πλαίσιο συνάντησης εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και του κ.Νταλάρα, αν και τούτο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές.

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως, επιβεβαίωσε χθες βράδυ ότι οι συνομιλίες θα αρχίσουν "αυτήν την εβδομάδα".

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, από την πλευρά του το IIF ανακοίνωσε ότι ο Τσαρλς Νταλάρα θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη αυτήν την εβδομάδα, επισήμως για να συμμετάσχει στο Συνέδριο Euro Finance Week.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Νταλάρα "θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού τομέα που κατέχουν τίτλους ελληνικού χρέους", δήλωσε εκπρόσωπος του IIF, χωρίς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τη διεξαγωγή επισήμων συνομιλιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα