Απειλούνται με λουκέτο 30 και πλέον Φορείς Παιδικής Προστασίας Πανελλαδικά

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011, Συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν και 21 ακόμα φορείς παιδικής προστασίας από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να ενώσουν τη φωνή τους και να αναδείξουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση.
Ο κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» συνόψισε τα....
προβλήματα των φορέων τονίζοντας
ότι πάσχουν κυρίως από:
1. Την υπο-χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια χωρίς να υφίσταται μέχρι σήμερα ένα αντικειμενικό σύστημα κατανομής πόρων
2. Την καθυστέρηση καταβολής νοσηλίων από τα συμβαλλόμενα ασφαλιστικά ταμεία των φορέων
3. Την περικοπή τακτικών επιχορηγήσεων στο τέλος του χρόνου χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αδυναμία υλοποίησης του τακτικού προϋπολογισμού των φορέων
4. Τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των κοινωφελών σωματείων και τέλος
5. Τη φορολόγηση των δωρεών, που έχει ήδη επιφέρει σημαντική μείωση των εσόδων από αυτήν την πηγή, εφόσον λειτουργεί ως σημαντικό αντικίνητρο τόσο για τους ευαισθητοποιημένους κοινωνικούς φορείς όσο και για τα φυσικά πρόσωπα.
Ο κ. Ιωάννης Παπαδάτος, Δ/ντης Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Παίδων Π&Α Κυριακού και μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε: «Μαζευτήκαμε σήμερα 31 φορείς που στηρίζουν τα παιδιά σε ανάγκη – χωρίς να είμαστε συνδικαλιστές - όλοι με ένα σκοπό, να μην αφήσουμε τα παιδιά και τους νέους με προβλήματα αβοήθητους, να παλεύουν με τα προβλήματά τους.»
Τέλος ο κ. Γιώργος Παπαδάκης, πρόεδρος του Ι.Κ.Ε. Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π. κάλεσε τους αρμόδιους της πολιτείας να βρουν άμεση λύση για τα παιδιά σε ανάγκη και τις οικογένειες τους που θα μείνουν ακάλυπτα από θεραπείες, φιλοξενία και εκπαίδευση, αν κλείσουν οι φορείς παιδικής προστασίας ή μειωθούν τα βοηθήματα – κοινωνικά επιδόματα, και τόνισε την ανάγκη να τροποποιηθούν τα άρθρα του φορολογικού νόμου που αποτελούν αντικίνητρο για τους υποψήφιους χορηγούς και δωρητές και προβλέπουν τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των κοινωφελών φορέων με αποτέλεσμα να συρρικνώνουν τα ήδη ισχνά εισοδήματά τους.
Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας.

Ένωση 10 Κοινοφελών Φορέων για το Παιδί σε Ανάγκη

http://www.mazigiatopaidi.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα