Αντιδρά η Αυστρία στο φινλανδικό «ναι» για την Ελλάδα

Η Αυστρία αντιτίθεται στον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού ζητήματος από την Φινλανδία, σχετικά με τις απαιτήσεις για τις εγγυήσεις και θα απαιτήσει περαιτέρω ασφάλεια στην περίπτωση που και οι άλλες χώρες της....
Ευρωζώνης αποδεχτούν την φινλανδική συμφωνία, ανέφερε εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών.

«Αυτό το μοντέλο ασφαλείας πρέπει να ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Εξετάζουμε αν αυτό γίνεται», είπε ο Harald Waiglein, σε τηλεφωνική συνέντευξη στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Φινλανδίας, «Helsingin Sanomat»

Ο Waiglein είπε ότι
η συμφωνία μεταξύ της Φινλανδίας και της Ελλάδας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δεν έχει λογική από τη στιγμή που στην ουσία άλλες χώρες θα χρειαστεί να πληρώσουν για τις εγγυήσεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι από ό,τι γνωρίζει η Αυστρία δεν είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης που έχει αυτές τις αντιρρήσεις.

"Από την στιγμή που η Ελλάδα δεν μπορεί να καταβάλει τις εγγυήσεις, θα πρέπει να βοηθήσει η ΕΕ. Στην ουσία οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών-μελών. Δεν βλέπουμε πώς αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί", είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ελλάδα θα καταθέσει μετρητά στην Φινλανδία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις, ενώ μαζί με το επιτόκιο, το ποσό θα είναι ανάλογο της συνεισφοράς της Φινλανδίας στο δάνειο που θα λάβει η Ελλάδα από το EFSF.

Η συμφωνία Φινλανδίας-Ελλάδας θα αποτελέσει το αντικείμενο των συζητήσεων στην ευρωζώνη την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η Αυστρία εξετάζει μηχανισμό με τον οποίο κάποιες χώρες θα λάβουν περισσότερες εγγυήσεις σε σχέση με κάποιες άλλες.

"Κάποιες χώρες θα επωφεληθούν αρκετά από τις εγγυήσεις του ιδιωτικού τομέα. Ίσως μπορέσουμε να βρούμε ένα μοντέλο όπου οι χώρες αυτές θα λάβουν μικρότερες εγγυήσεις (από τον δημόσιο τομέα)", είπε ο Waiglein.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα