Άνθρωποι της πίσω πόρτας

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Η επιστολή αυτή απευθύνεται αποκλειστικά σε σας, τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, επειδή εσείς είστε έτοιμοι αυτήν τη στιγμή με την ψήφο σας να προδιαγράψτε ένα σκοτεινό μέλλον για πολλές γενιές, αν δεν σας σταματήσουμε με την καθολική και συντονισμένη αντιδρασή μας.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσοι άλλοι συμφωνούν με το δρόμο που ακολουθείτε επιχαίρουν, γιατί περνάει η πολιτική τους με το μικρότερο δυνατόν γι αυτούς πολιτικό κόστος. Σας παροτρύνουν
να .....
επιταχύνετε τις «αλλαγές», χωρίς την ψήφο τους, για να μην «κάψουν» το πολιτικό τους μέλλον και για να παραμείνουν ως εφεδρεία του συστήματος, ελπίζοντας ότι αύριο θα είναι αυτοί οι συνεχιστές της ίδιας πολιτικής.

Οι «σοσιαλιστικές» σας κυβερνήσεις και οι άλλες «δεξιές», που εναλλάσσονταν τα τελευταία χρόνια στην εξουσία, στένευαν συνεχώς τη ζωή μας με τις απανωτές λιτότητες, που μας επέβαλλαν. Μας έλεγαν τότε οι επικεφαλής ότι όλα γίνονται για το καλό μας και το μέλλον μας. Έδειχναν τη… συμπόνια τους για τη γενιά των 700 ευρώ, τη… συμπάθειά τους για τους άνεργους, τους άπορους συνταξιούχους και εν γένει για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τους υπόσχονταν ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν δίσταζαν βέβαια να εξαντλούν κάθε όριο βαρβαρότητας απέναντι σ’ εκείνους, που ξεσκέπαζαν την πολιτική τους και αγωνίζονταν εναντίον της. Δεν δίσταζαν να δείρουν με τον πιο άγριο τρόπο ακόμη και συνταξιούχους, τα περήφανα γηρατειά, όπως τους αποκαλούσε ο ιδρυτής του «κινηματός» σας!

Επίσης πάλι για το… καλό μας και για το… μέλλον μας, εξασφάλιζαν οι κυβερνήσεις σας τεράστια κέρδη σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, απαξίωναν τη δημόσια περιουσία και κομμάτι – κομμάτι την έβγαζαν στο σφυρί, ενώ κατα το δυνατόν περιόριζαν εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όταν το μέλλον που μας λέγατε έγινε παρόν, μας εξαπατήσατε πάλι με ψέματα για να αποσπάσετε την ψήφο μας. Μας υποσχεθήκατε μια καλύτερη ζωή από την προηγούμενη και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από τα λεφτά που υπήρχαν, όπως λέγατε. Ταυτόχρονα δε τα στελέχη του κομματός σας προχωρούσαν σε μυστικές «διαπραγματεύσεις» με διεθνείς τοκογλύφους και όχι μόνο, για την εκποίηση όσο-όσο του όποιου εναπομείναντος δημόσιου πλούτου.

Μόλις κλέψατε την ψήφο του ελληνικού λαού και γίνατε κυβέρνηση, αμέσως ανοίξατε την κερκόπορτα να μπουν, καλεσμένοι από σας, οι βάρβαροι, έτοιμοι και ενημερωμένοι για όλες τις διόδους. Τους καλέσατε για να… σώσετε εμάς και την πατρίδα!!!

Μας τρομοκρατήσατε με τον μπαμπούλα της πτώχευσης και προβάλλοντας σαν δικαιολογία την κρίση, διαγράψατε με μία μονοκοντυλιά εργασιακές κατακτήσεις ενός αιώνα. Την δε ασυδοσία των μεγαλοαφεντικών απέναντι στους εργαζόμενους, πάντα με τους δικούς σας νόμους και τη δική σας ανοχή, την μετατρέψατε πλέον σε σχέση αφεντικού – δούλου.

Προβάλλετε σαν μοναδι
Keywords
Τυχαία Θέματα