«Ανοικτή επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ.κ. Μπαν Κι Μουν»

του Δημήτρη Στεργιούλη
Επίτιμου Διευθυντή
2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου

«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι δημιούργημα των Άγγλων. Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε ή να.....
παραβλέπουμε ότι η Κύπρος τελεί και υπό αγγλική κατοχή, αφού το 10% του κυπριακού εδάφους κατέχουν οι αγγλικές βάσεις της Επισκοπής και της Δεκέλειας στη Μεγαλόνησο.

Επίσης οι πάντες γνωρίζουν ότι η εισβολή
των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974, επανειλημμένα έχει καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας , αλλά και τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. Προσέτι ο ίδιος διεθνής οργανισμός έχει αποφανθεί ότι αποικιοκρατικά κατάλοιπα, ως η κατοχή εδαφών ανεξάρτητων κρατών από πρώην αποικιοκρατικά κράτη δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν και πρέπει να πάψουν να υφίστανται.

Κι ενώ οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. είναι κρυστάλλινης διαύγειας και ενάργειας, εν τούτοις τα καταδικαστικά για την Τουρκία ψηφίσματα παραμένουν κείμενα στερούμενα σημασίας , καθώς η Τουρκία τα έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της, τη ανοχή βεβαίως της διεθνούς κοινότητας, αλλά και των θεσμικών οργάνων του ίδιου του Ο.Η.Ε., που αδιαφορούν αν οι αποφάσεις τους υλοποιούνται ή καταστρατηγούνται, με αποτέλεσμα η διεθνής κοινή γνώμη, να θεωρεί τον κορυφαίο των διεθνών οργανισμών μικρομάγαζο των Η.Π.Α. και φορέα νομιμοποίησης της παράνομης συμπεριφοράς της υπερατλαντικής δύναμης και των Βρετανών σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων το μέλλον του Ο.Η.Ε. προοιωνίζεται ζοφερό και κανείς δεν θα εκπλαγεί αν και ο οργανισμός αυτός θα έχει την τύχη της Κοινωνίας των Εθνών (ΚτΕ) , η οποία, μη δυναμένη να ανταποκριθεί στην αποστολή της, εξεμέτρησε το ζην και το κενό που δημιουργήθηκε ήρθε για να καλύψει ο Ο.Η.Ε.

Ανωτέρω αναγράφω ότι τα θεσμικά όργανα του Ο.Η.Ε. αδιαφορούν αν οι αποφάσεις τους υλοποιούνται. Ίσως κανείς αντείπει ότι είναι υπερβολικός και αφοριστικός ο λόγος μου . Θαρρώ , όμως, ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια εκ μέρους μου, για να προσδώσω το ακαταμάχητο στον ισχυρισμό μου. Προς τούτοις καταγράφω τα ακόλουθα:

«Εν ταις ημέραις ταύταις» ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. κ. Μπαν Κι Μουν επιστολές απέστειλε στον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια και στο ανδρείκελο της Άγκυρας στον κυπριακό βορρά , ψευδοπρωθυπουργό Έρογλου , εντελλόμενος λύση του κυπριακού και σε κάθε περίπτωση πριν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.

Στην προκείμενη περίπτωση ο κ. Μπαν Κι Μπουν κινείται εκτός του πλαισίου της καλώς νοούμενης διεθνούς νομιμότητας , καθόσον αλληλογραφεί με «ηγήτορα ανύπαρκτου κράτους , χωρίς διεθνή οντότητα και υπόσταση, δημιούργημα της καταδικασμένης από το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. τουρκικής στρατιωτικής εισβολής, εδραζόμενο σε παρανόμως κατεχόμενη έκταση ανεξάρτητου κράτους-μέλους του Ο.Η.Ε. , ήγουν της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα