ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας την Τετάρτη 8-2-2012, Λάκωνες πολίτες, εργαζόμενοι , πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, επαγγελματίες, σύλλογοι και φορείς του νομού μας αποφασίσαμε(μετά από πρωτοβουλία της επιτροπής Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια να επιδώσουμε την κάτωθι ανοιχτή επιστολή.

Ανοιχτή επιστολή Προς τους βουλευτές Λακωνίας
Λεωνίδα Γρηγοράκο ,Θανάση Δαβάκη, Γρηγόρη Αποστολάκο

Η επιστολή τούτη απευθύνεται ιδιαίτερα στους δικούς μας εκπροσώπους στη Λακωνία αλλά γενικά και σε όλους του βουλευτές του...
Ελληνικού
κοινοβουλίου

Απευθυνόμαστε σ’ εσάς, τους εκλεγμένους στην εθνική αντιπροσωπεία και σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο για:
• Τα πάσης φύσεως χαράτσια (ειδικό τέλος ακινήτων, έκτακτες εισφορές κ.α.).
• Την πρώτη δανειακή σύμβαση (σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης), αλλά και τη δεύτερη που προωθείται.
• Τη δημόσια περιουσία.
• Τους μισθούς και τις συντάξεις.
• Το δημόσιο χρέος.

Ειδικότερα, για το θέμα του χαρατσιού στα ακίνητα, σας ενημερώνουμε σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη, ότι στο δίκαιο αγώνα μας έχουν συμπαραταχθεί τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβάσιας με αποφάσεις τους.

Σημειώνουμε, ότι ο όρος χαράτσι προέρχεται απ’ την περίοδο της Τουρκοκρατίας, κατά την οποία ο εκάστοτε σουλτάνος εξέδιδε διατάγματα (φιρμάνια), με τα οποία επέβαλλε στους υπόδουλους Έλλη- νες την πληρωμή χρηματικών ποσών για τις κατοικίες τους (ειδικό τέλος ακινήτων) και για τις όποιες δραστηριότητές τους (έκτακτες εισφορές).

Όμως, εμείς οι Έλληνες επαναστατήσαμε.

Με φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, αποτινάξαμε το ζυγό του σουλτάνου και των αυλικών του. Νόμοι που μας πηγαίνουν πίσω σ’ εκείνους τους μαύρους, για τον Ελληνισμό καιρούς, πρέπει πάραυτα να καταργηθούν.

Δανειακές συμβάσεις.
Στην πρώτη δανειακή σύμβαση(σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης), στο άρθρο 14, παράγραφο 5, αναφέρονται επί λέξει τα εξής: « Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΌΡΩΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ Ή Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ Ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ».

Ρωτάμε αν είχατε διαβάσει την εν λόγω σύμβαση, πριν από την ψήφισή της στη Βουλή.

Επιπλέον, ζητάμε να μας υπενθυμίσετε ποιος από εσάς την ψήφισε. Όποιος την ψήφισε, περιμένουμε να αναγνωρίσει δημόσια το σοβαρό λάθος που διέπραξε, καθώς η πράξη του αυτή πλήττει ευθέως την εθνική κυριαρχία, αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Φυσικά, η δημόσια συγνώμη από μόνη της, θα είναι μια απαράδεκτη υπεκφυγή, αν αυτός που τη ζητήσει, την επόμενη στιγμή, δεν καταγγείλει τη σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης στη Βουλή και δεν αποσυρθεί δια παντός απ’ την πολιτική σκηνή της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι υπόλογος απέναντι στον Ελληνικό Λαό, για εσχάτη προδοσία.
Όποιος δεν ψήφισε την πρώτη δανειακή σύμβαση, τον καλούμε να μην ψηφίσει και τη δεύτερη. Εάν την ψηφίσει, θα περι
Keywords
Τυχαία Θέματα