Αναζητούν στην Ελλάδα ακίνητα-φιλέτα

Ευκαιρίες σε ακίνητα "φιλέτα" αναζητούν Βορειοευρωπαίοι λόγω της οικονομικής κρίσης. Το ενδιαφέρον αυτό ωστόσο δεν προχωρά ακόμη στο κλείσιμο συμφωνιών και στην υπογραφή συμβολαίων, καθώς από τη μια οι υποψήφιοι αγοραστές περιμένουν να πέσουν και άλλο οι τιμές για να επενδύσουν, και από την άλλη υπάρχουν μια σειρά αντικίνητρα και κυρίως αβεβαιότητα για την....
ελληνική οικονομία.
Όπως αναφέρουν κτηματομεσιτικά γραφεία της Ελλάδας και της Γερμανίας, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από Γερμανούς, Αυστριακούς,
Ελβετούς, Βρετανούς και, φυσικά, από Ρώσους.
Ωστόσο το καινούργιο στοιχείο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν είναι ότι οι Γερμανοί, για παράδειγμα, βλέπουν την αγορά κατοικίας στην Ελλάδα όχι μόνο για προσωπική τους χρήση αλλά και ως επενδυτική ευκαιρία, δηλαδή με το σκεπτικό να τη νοικιάζουν για να τους αποφέρει μια ετήσια απόδοση.
Το αγοραστικό ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών δεν περιορίζεται σε έτοιμα ακίνητα αλλά επεκτείνεται και σε παραθαλάσσια οικόπεδα, τα οποία στη Ρόδο είναι ιδιαίτερα προσιτά για το μέσο γερμανικό εισόδημα.
Μετά και την πτώση των τιμών, ένα οικόπεδο στο οποίο μπορεί να κτιστεί κατοικία 100 τ.μ. κοστίζει γύρω στα 30.000 ευρώ.
Εκτός όμως από τον μέσο Ευρωπαίο, ενδιαφέρον καταγράφεται το τελευταίο χρόνο και από μια νέα κατηγορία υποψήφιων αγοραστών, με πολύ υψηλά εισοδήματα από όλο τον κόσμο. Αντίθετα με τον μέσο Ευρωπαίο πελάτη που ψάχνει είτε για ένα οικόπεδο, είτε για μια κατοικία, αξίας κάτω των 500.000 ευρώ, η κατηγορία αυτή ενδιαφέρεται για ακίνητα αξίας άνω του 1,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παράδειγμα για νεόδμητες βίλες στη Μύκονο με μίνιμουμ τέσσερα υπνοδωμάτια, ξενώνα, πισίνα και αξίας από 1,5 εκατ. ευρώ και πάνω.
"Για τέτοια ακίνητα καταγράφεται ενδιαφέρον επενδυτών από Ρωσία, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Σκανδιναβία και Ισραήλ", όπως λέει στην Εφημερίδα τα "ΝΕΑ" ο Γιώργος Ηλιάδης, επικεφαλής της Quintessentially Estates, μέλος της βρετανικής αλυσίδας Quintessentially Group, ένα είδος Boutique Real Estate Agency με γραφεία σε 60 χώρες και εξειδίκευση στην αγορά πολυτελών κατοικιών.
Μια άλλη κατηγορία ενδιαφερομένων είναι ξένες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως για παράδειγμα αμερικανικές, οι οποίες αναζητούν για να αγοράσουν εκτάσεις - φιλέτα ή έτοιμες τουριστικές μονάδες στην Ελλάδα και να τις εντάξουν στο χαρτοφυλάκιό τους.
Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ζήτηση για αγορά ή ενοικίαση παραθαλάσσιων εκτάσεων σε Πελοπόννησο, Στερεά και Μακεδονία από μεγάλους ξένους ομίλους κρουαζιερόπλοιων με σκοπό την ανάπτυξη εκεί εγκαταστάσεων, εστίασης και διαμονής των επιβατών τους κατά τη διάρκεια παραμονής του πλοίου στην περιοχή.

http://news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα