ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΡΟΔΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Λυπάμαι να παρατηρήρω ότι η κριτική του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου κατά των άθεων κυβερνώντων είναι εντελώς αναξιόπιστη παρόλον ότι είναι καθ’ ολοκληρίαν ορθή.

Γιατί ισχυρίζομαι από τη μια ότι μια καθόλα ορθή κριτική είναι - σε τελευταία ανάλυση - αναξιόπιστη;

Είναι αναξιόπιστη ΟΧΙ γι’ αυτά που λέγει - που είναι όλα ορθά - αλλά και γι’ αυτά που δεν....
λέγει.

Στο δικαστήριο οι μάρτυρες ορκίζονται να πουν την αλήθεια, ΟΛΗ την αλήθεια και τίποτε άλλο εκτός από την αλήθεια.

ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ
ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αγιος Ρόδου κατήγγειλε με γενναιότητα όλη την αλήθεια για τους εκκλησιομάχους, αλλά θεώρησε εντελώς περιττόν να δακτυλοδείξει τον κυρίως ένοχο! Τουτέστιν το βδέλυγμα της ερημώσεως που ίσταται στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Αθηνών, τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο.

Αν ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν ήταν αρχισυνωμότης και συνθηκολόγος, αν δεν ήταν πρασινοφρούραρχος, αν δεν εργαζόταν συστηματικά εναντίον των συμφερόντων της Εκκλησίας, οι Πασόκοι δεν θα μπορούσαν να περάσουν ένα μέτρο το οποίο προβλέπει το διορισμό 200 μουφτήδων για να διδάσκουν το Κοράνιο για τη Θράκη και 100 μόνον ιερέων για όλη την Ελληνική επικράτεια συμπεριλαμβανομένων των Μητροπόλεων που ανήκουν στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.!!!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΦΕΡΕΓΓΥΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

Η κοροιδία έχει παρατραβήξει.

Ουδείς νομιμοποιείται να ισχυρίζεται ότι ασκεί φερέγγυα κριτική κατά της κυβέρνησης των εκκλησιομάχων ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ στιγματίζει τον πεμπτοφαλαγγίτη Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που αγκύλωσε ΟΛΟΥΣ ανεξαίρετα τους αγώνες της Εκκλησίας.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΟΙΜΙΖΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Στην προκειμένη περίπτωση ο Μακαριότατος παραπλανούσε την ιεραρχία με ψευδείς διαβεβαιώσεις. Πολλοί ιεράρχες ανησυχούσαν ότι το μέτρο πέντε συνταξιοδοτήσεις ένας διορισμός θα επιβαλλόταν τελικά και για τους ιερείς. Ο Μακαριότατος κοίμιζε την ανησυχία όλων. Τους καθησύχαζε ότι είχε διαβεβαιώσεις ότι το μέτρο δεν θα ίσχυε για την Εκκλησία. Ετσι έδωσε όλη την άνεση στην κυβέρνηση να προωθήσει ανενόχλητη το μέτρο και όταν τελικά ανακοίνωσε τις προθέσεις της για το διορισμό ιερέων με την αναλογία 1 προς 5 τα περιθώρια των αντιδράσεων ήταν εξ ορισμού περιορισμένα.

Αν ο Αρχιεπίσκοπος είχε πράγματι ξεγελαστεί από την κυβέρνηση γιατί δεν βγήκε να καταγγείλει τους εκκλησιομάχους ότι παρασπόνδισαν;

Αλλά πώς να τους καταγγείλει αφού ΔΕΝ παρασπόνδισαν; Μαζί τα μαγείρεψαν. Θα τους κατήγγελλε από πάνω;

Μάλιστα όταν η κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα ισχύσει το μέτρο και για τους κληρικούς - υπό την πίεση της κοινής γνώμης και της Συνόδου- καμώθηκε ότι διαπραγματευόταν τον διορισμό τουλάχιστον 300 κληρικών.

Και τελικά όταν οι εκκλησιομάχοι του πρόσφεραν τον διορισμό ΜΟΝΟΝ 100 ιερέων ο Μακαριότατος δεν είπε λέξη!

Keywords
Τυχαία Θέματα