Ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση

Τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής ανανέωσε το βράδυ της Τρίτης το κυβερνητικό σχήμα, υπερψηφιζόμενο από 155 και καταψηφιζόμενο από 143 βουλευτές επί συνόλου 298, καθώς από την Ολομέλεια απουσίαζαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο - πλέον ανεξάρτητος - Γιώργος Λιάνης. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας βρισκόταν στις Βρυξέλλες την
ώρα της ψηφοφορίας και....
με επιστολή της γνωστοποίησε ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο η ψήφος της δεν ελήφθη υπ' όψιν στην καταμέτρηση, αφού δεν απουσίαζε σε αποστολή της Βουλής.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης, χαρακτήρισε πρόσχημα το αίτημα περί αναδιαπραγμάτευσης που προτάσσει η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας κριτικά προς τον Αντώνη Σαμαρά ότι οι λύσεις που προτείνει είναι αδιέξοδες κι ως τέτοιες αναγνωρίζονται από τους ξένους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες ότι οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο και η χώρα θα σταθεί όρθια στα πόδια της.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές , χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως μια κυβέρνηση αστάθειας, στην οποία η ΝΔ δεν θα γίνει συνένοχος. Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και θα δώσει θετική ψήφο στους εφαρμοστικούς νόμους που θεωρεί σωστούς.

Από πλευράς της, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε το λαό να απαντήσει με το δικό του τελεσίγραφο στην απειλή των Βρυξελλών ότι δεν θα καταβληθεί η πέμπτη δόση.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι πρέπει πάση θυσία οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν, ενώ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι το σύνθημά της «η Ελλάδα στους Έλληνες» κατέληξε «η Ελλάδα στην Τρόικα».

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στο Κοινοβούλιο με αφορμή την αποστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου ότι η χώρα απέκτησε δημοκρατική κυβέρνηση το 1981. Η φράση αυτή προκάλεσε τη μήνι των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι απαίτησαν από τον αντιπρόεδρο να ανακαλέσει και να αναγνωρίσει τη δημοκρατικότητα της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974.

Οι βουλευτές του κόμματος άρχισαν να αποχωρούν από τη Βουλή, παρά την έκκληση του Γιώργου Παπανδρέου να μην αδειάσει η πτέρυγά τους, δίνοντας λανθασμένη εικόνα στο εξωτερικό. Τελικώς, επέστρεψαν στην αίθουσα κι ο Αντώνης Σαμαράς σε υψηλούς τόνους είπε ότι έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης κι ότι η Νέα Δημοκρατία θέλησε με την ολιγόλεπτη αποχώρησή της να συμβολίσει ότι δεν δέχεται τους συκοφάντες της δημοκρατίας.

pathfinderΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα