Ανακαλύφθηκε «παλάτι» στην Πόλη του Φωτός

Έκπληκτοι έμειναν οι άνδρες της αστυνομίας στο Παρίσι όταν ανακάλυψαν ένα ολόκληρο παλάτι με θησαυρούς μόλις πεντακόσια μέτρα από την Αψίδα του Θριάμβου. Στον αριθμό 42 της Λεωφόρου Foch στην Πόλη του Φωτός, ανακαλύφθηκε θησαυρός αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκει στον Τεοντορίν, το γιο του δικτάτορα της Ισημερινής Γουινέας.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν τραπέζια με πόδια από κοράλλια, πολύτιμα έπιπλα, συλλεκτικά αντικείμενα, κοσμήματα και.....
σπάνια κρασιά. Υπήρχε μέχρι και αίθουσα παιχνιδιών όπως αυτές που διαθέτουν τα μεγάλα καζίνο του
Λας Βέγκας.
Ο Τεοντορίν, ο οποίος είναι και υπουργός Γεωργίας στη χώρα του, διαμαρτυρήθηκε επειδή έχει διπλωματικό διαβατήριο και θεώρησε ότι γι αυτό το λόγο η αστυνομία δεν είχε το δικαίωμα να μπει στο διαμέρισμά του, το οποίο να σημειωθεί έχει έκταση 5.000 τετραγωνικών μέτρων.
Η επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι του Τεοντορίν έγινε ύστερα από καταγγελίες της Διεθνούς Διαφάνειας εναντίον τριών αρχηγών αφρικανικών κρατών: της Ισημερινής Γουινέας, της Γκαμπόν και του Κονγκό. Η Ισημερινή Γουινέα που βρίσκεται στη Δυτική Αφρική έχει μόλις ένα εκατομμύριο κατοίκους από τους οποίους οι περισσότεροι ζουν σε συνθήκες φτώχειας, παρά το γεγονός ότι η χώρα τους είναι η Τρίτη σε παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην υποσαχάρια Αφρική.

http://alliotiko.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα