"Άμεση δράση" ζητά ο Μπάιντεν

Μετά το Ιράκ και την Τουρκία, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται την Ελλάδα.

Αμέσως μόλις πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, ο κ. Μπάιντεν έδωσε το στίγμα του ταξιδιού του. «Πιστεύω πως όσο πιο σαφές γίνεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και ο χρόνος εξαντλείται, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο...
τότε είναι περισσότερο πιθανό να λάβει κανείς ορισμένες πολύ δύσκολες
αποφάσεις» τόνισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζητώντας άμεση δράση.

Ο κ. Μπάιντεν επέκρινε τους Ευρωπαίους ότι κωλυσιεργούν, υπογραμμίζοντας ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει υπάρξει πρόοδος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Με μια... αμερικανικού τύπου τοποθέτηση, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται το υψηλό κόστος της αποτυχίας, μόνο και μόνο για να προειδοποιήσει πώς αν συνεχιστεί η απραξία τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για όλους.

"Άμεση δράση" ήταν η ατάκα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες παρεμβαίνουν στην κρίση χρέους της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπάιντεν πρόκειται να ενθαρρύνει τον κ. Λουκά Παπαδήμο να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, προσφέροντας μεγάλη συμβολική στήριξη στον πρωθυπουργό.
Επανειλημμένως αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν μιλήσει θετικά για τις θυσίες του ελληνικού λαού και έτσι θα περίμενε κανείς από την Ουάσιγκτον κάτι περισσότερο από καλά λόγια. Αλλωστε για να αυξηθούν τα ποσοστά απασχόλησης και να υπάρξει κάποτε ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις και μεταφορά ξένων κεφαλαίων στη χώρα, ενδεχόμενο το οποίο δε φαίνεται να ενθουσιάζει ιδιαιτέρως τις αμερικανικές εταιρείες,

Εκτός από τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια και το γεύμα με τον κ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο κ. Μπάιντεν θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

http://www.protothema.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα