Αλέξης Τσίπρας: Να μη μετατραπούν οι θύτες σε θύματα

“Η κοινωνική αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη. Όμως, οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί. Να μην εκτονώσουν την αγανάκτησή τους μετατρέποντας τους θύτες σε θύματα”: Τα παραπάνω σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κληθείς να σχολιάσει τα φαινόμενα αποδοκιμασίας εναντίον βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Εξάλλου, σε σχόλιό του έπειτα από την ομιλία του πρωθυπουργού,
το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σημείωσε: “Η δημοκρατία υπονομεύεται από τη στοχοποίηση πολιτικών χώρων, τη γενικευμένη αστυνομοκρατία και τα....
αντιλαϊκά μέτρα”.

Ο Αλ. Τσίπρας από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται καλεσμένος της Die Linke, είπε στις δηλώσεις του ότι “οι βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και πολλοί απ’ αυτούς λέγοντας μάλιστα ότι δέχτηκαν απειλές -άραγε από ποιον;- και ότι το έκαναν πέρα από τη συνείδησή τους και σήμερα αποδοκιμάζονται, είναι αυτοί που μετατρέπονται από θύτες του ελληνικού λαού σε θύματα αξιοποιώντας αυτές τις αποδοκιμασίες”.

Έτσι προέκρινε ως την καλύτερη απάντηση του ελληνικού λαού “σε αυτούς που πρόδωσαν τα πιστεύω τους” στις ερχόμενες εκλογές “να τους γυρίσουν στο σπίτι τους, διότι δεν έχουν θέση στο κοινοβούλιο. Στο κοινοβούλιο βρίσκεται κάποιος για να εκφράζει και να εκπροσωπεί τους πολίτες".

Επιπλέον αναφέρθηκε στην επιχείρηση άρσης όλων των κατακτήσεων του ευρωπαϊκού χώρου, αλλά και στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ενοχοποιηθούν οι κοινωνικοί αγώνες και αντιστάσεις. “Η Ευρώπη έχει προοπτική μονάχα μέσα από την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή” σημείωσε.

Συγκεκριμένα δε για τους κοινωνικούς αγώνες των Ελλήνων πολιτών “που αγανακτούν και διαμαρτύρονται σήμερα” είπε ότι είναι αγώνες για λογαριασμό και των Ευρωπαίων πολιτών και πρόσθεσε: “Ο δρόμος της κοινωνικής κόλασης που μας προτείνουν δεν θα περάσει, διότι οι λαοί θα τον αρνηθούν”.

“Η κυβερνητική πολιτική γεννά τη βία”

Σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Σηφουνάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο (ρ/φ της ΝΕΤ) για προσπάθεια αντιπερισπασμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης από τη μεριά της κυβέρνησης “για να μπορέσει να βγει από τη δεινή θέση που έχει περιέλθει μέσα από την αντιπαράθεσή της με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας”.

Τόνισε ότι “αυτό το οποίο γεννά απλόχερα τη βία, με όλες τις μορφές της, στην κοινωνία είναι η ίδια η κυβερνητική πολιτική” θυμίζοντας ενδεικτικά τη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών, όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο του 2011.

“Είναι μια ακραία και ανατριχιαστική μορφή βίας, όπως βία είναι να χάνεις τη δουλειά σου, να σου μειώνουν συντάξεις, να κλείνει το μαγαζί σου, να πνίγεσαι στα χρέη”. Ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει και δεν ενθαρρύνει πρακτικές βίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα αυτολογοκριθεί και δεν θα δημιουργήσει αισθήματα ενοχής “σε μια κοινωνία που βιάζεται”.

avgi.grΕδώ θα πεις δημ
Keywords
Τυχαία Θέματα