Άκου υπερφίαλε ελληνάκο!

Γράφονται και ακούγονται δεξιά κι αριστερά πολλά περί σημαίας εγκώμια σου και άλλα τόσα περί της σημαίας σου επιταφίους.
Το ζήτημα όμως δεν είναι να ανεμίζεις σημαίες δεξιά κι αριστερά προκειμένου να αποδείξεις τα αυτονόητα.
Δεν είναι η σημαία που σε κάνει Έλληνα, κομμουνιστή ή φασίστα, δεν είναι καν ελληνικό εφεύρημα (δεν κουβαλούσαν καμιά σημαία οι Σπαρτιάτες, οι Αθηναίοι, οι Μακεδόνες και....
οι λοιποί συγγενείς).
Δεν αποδεικνύεις την ελληνική σου παιδεία κουβαλώντας τα άπαντα της αρχαίας
ελληνικής γραμματείας.
Δεν πείθεις ότι ενδιαφέρεσαι γι αυτόν τον τόπο όταν χειμάζεται και διασύρεται, πίνοντας ουζάκι στην παραλία, συζητώντας με ύφος Πλάτωνα περί των επιστητών.
Δεν εξυπηρετείς και δεν τιμάς τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις, κουβαλώντας το εικονοστάσι του σπιτιού σου, το άγαλμά του βούδα ή το σπαθί του Μωάμεθ.
Δεν είσαι πατριώτης η ανθέλληνας γιατί γεννήθηκες με οδηγίες χρήσης, άλλα γιατί έγινες ή δεν έγινες, γιατί κάποιοι φρόντισαν ή δεν φρόντισαν να γίνεις.

Άκου λοιπόν υπερφίαλε ελληνάκο!
Ότι έχεις, αν το έχεις, τοποθετείται και ριζώνει μέσα σου. Το κουβαλάς κάθε στιγμή, ζει σε κάθε σου αναπνοή και πεθαίνει σε κάθε σου εκπνοή.
Την σημαία σου, την ιστορία σου, την παιδεία σου, τον πολιτισμό σου την θρησκεία σου την μάνα σου και τον πατέρα σου τα κουβαλάς μέσα σου, στο πιο ασφαλές μέρος,! Στην καρδία σου.
Από κει μέσα δεν μπορεί κανείς να σου τα κλέψει, δεν πρόκειται πότε να τα χάσεις…, αρκεί βέβαια να τα έχεις και να μην νομίζεις ότι τα έχεις.
Κατά πως λέει ο σοφός λαός, «χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει..».
Άσε τις λεκτικές φανφάρες και σημειολογικές ταμπέλες, αν είσαι αυτό που λες πως είσαι , απόδειξε το στην καθημερινότητα, αν θες να γίνεις αυτό που λες πως είσαι, κάντο. Μη φαντασιώνεσαι.
Κοίτα που μας οδήγησε η φαντασίωση σου!
Γέμισες τον τόπο με νοητικά, ιδεολογικά, συναισθηματικά και καταναλωτικά σκουπίδια - καναπέδες.
Μάζεψε τα παιδιά σου και την κυρά σου, σκάβε και σκάσε, μπας και καταφέρεις χτίσεις εκ νέου τον αιματοβαμμένο τόπο που σου παρέδωσαν και τον κατάντησες χωματερή.
Άρχισες να γεμίζεις τις πλατείες! Καλά το πας…, πρόσεχε τις όμως σαν τα μάτια σου, φρόντισε μην τις βαρεθείς κι αυτές όπως το παλιό σου Armani, μην σε κουράσουν όπως τα καταναλωτικά δάνεια των βλαχοδιακοπών σου.
Πρόσεχε, πρόσεχε ελληνάκο διότι οι 90 στους 100 ζείτε την φαντασίωση σας και οι 10 στην πραγματικότητα.
Ιδού η Ρόδος …, και σταμάτα το να σε πηδάνε, μην μουντζώνεις τον καραγκιοζμπερντέ, ξήλωσε τον! Δεν μπαλώνεται τούτο το ρημάδι, ξανά υφαίνεται.
Το ζήτημα σου δεν είναι όπως θα καταλάβαινες αν μπορούσες, οικονομικό.
Eίναι ιδεολογικοπολιτικό και βαθιά κοινωνικό!

http://www.saitodromio.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα