Αυτά τα κωμικά συμβαίνουν στη Βουλή, τον υποτιθέμενο ναό της….Δημοκρατίας

Είναι καιρός τώρα (πάνω από 2 χρόνια) που η ΑΣΠΕ με πληθώρα επιστολών όπως αυτές παρουσιάζονται και στην ιστοσελίδα της www.aspe.gr ζητούσε ευνοϊκή ρύθμιση για μείωση στα αυθαίρετα των πολυτέκνων.
Είναι τοις πάσι γνωστό, ότι η κατασκευή αυθαιρέτου κτίσματος ή η προσθήκη αυθαίρετης κατασκευής από τους πολυτέκνους, δεν γίνεται για λόγους πολυτέλειας ή επίδειξης, αλλά.....
στέγασης
των πολυμελών οικογενειών τους.
Οι μόνοι που δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν ήταν: η κ. Μπιρμπίλη, ο κ. Παπακωσταντίνου και ο κ. Σηφουνάκης.

Πριν 2,5 χρόνια η Ν.Δ δια του κ.Σουφλιά έκανε το νόμο 3775/2009 για τους ημιυπαίθριους και έδωσε 50% έκπτωση στους πολύτεκνους. Οι του ΠΑΣΟΚ έκαναν αλλαγή στο νόμο Σουφλιά, καταργώντας την έκπτωση στους πολύτεκνους και ταυτόχρονα χορήγησαν έκπτωση μέχρι και 80% σε άλλες κατηγορίες, όπως μείωση προστίμων των αυθαιρέτων των Μουσουλμάνων κατά 80%.
Ένταση δημιουργήθηκε χθες στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη όταν με εντάσσονται όλοι οι κάτοικοι Ξάνθης και Ροδόπης στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την καταβολή μόνο του 20% του προστίμου, το οποίο ίσχυε αρχικά μόνο για τους μουσουλμάνους.

Τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης απέσυρε μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και οξείας αντίδρασης Βουλευτών του ΛΑΟΣ την βελτιωτική αλλαγή με την οποία εντάσσονταν όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης και της Ροδόπης και όχι μόνον οι μουσουλμάνοι της περιοχής στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την καταβολή μόνο του 20% του προστίμου.

Κατάντια του κοινοβουλίου σε όλο της το μεγαλείο αλλά οι πολύτεκνοι πρέπει να έχουν μνήμη την κατάλληλη στιγμή. Και οι πολυτεκνικοί σύλλογοι δεν είδα να ενδιαφέρονται για το θέμα.Αλλα για τις διανομές των προϊόντων, πρώτοι ......είναι.......Ετσι όμως δεν κάνουμε ......χωριό.......

Γ.Π
Πολύτεκνος
Keywords
Τυχαία Θέματα