Sarasin: Η απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα είναι μόνο η αναδιάταξη χρέους

Με μελανά χρώματα περιγράφουν το αδιέξοδο του ελληνικού προβλήματος οι αναλυτές της ελβετικής Sarasin θεωρώντας σχεδόν αναπόφευκτη την αναδιάταξη του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος.
Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ακόμη και αν υλοποιηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα δεν θα καλύψει τα προβλήματα ρευστότητας της χώρας, αναφέρει ο Jan Amrit Poser σε....
σημερινό του report. Οι επιπτώσεις που έχει ο συνδυασμός του υψηλού χρέους και τα ολοένα και αυξανόμενα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να λύσουν
το πρόβλημα και το αδιέξοδο που έχει περιέλθει το ελληνικό πρόβλημα, με την Ελλάδα πλέον να έχει έρθει πιο κοντά στην αναδιάταξη του χρέους της.
Ο Poser επανέλαβε το «ρητό» ότι όταν κάποιος χρωστά 100 ευρώ στην τράπεζα είναι δικό του πρόβλημα, αλλά όταν χρωστά 1 εκατ. ευρώ τότε είναι πρόβλημα της τράπεζας. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να δείξει ότι οι συνέπειες του υψηλού χρέους της χώρας δεν περιορίζονται μόνο μέσα στα σύνορα της, αλλά επηρεάζει και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως την Ευρώπη.
Ο αναλυτής της Sarasin θεωρεί ότι η απάντηση στο πρόβλημα είναι η αναδιάταξη του χρέους. Η αναδιάταξη δε μειώνει την ονομαστική αξία του ομολόγου, αλλά καθυστερεί την αποπληρωμή του ή μειώνει το κουπόνι. Συνέπεια αυτής της διαδικασίας θα είναι οι ιδιώτες πιστωτές να διατηρήσουν την έκθεση τους στην Ελλάδα, να μειωθούν οι πιέσεις στις κεφαλαιαγορές και να δοθεί χρόνος στη χώρα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

www.bankingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα