Reuters: Σχέδιο εξόδου με φραγμό στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ

Πληθαίνουν τα σενάρια τρόμου, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, καθώς ολόκληρη η Ευρώπη περιμένει την απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Το Reuters επανήλθε με δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Ευρωζώνη ετοιμάζεται για πιθανή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ και οι ανάλογες συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.
Τις συζητήσεις αυτές αρνείται η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ το.....
Reuters αναφέρει ότι αξιωματούχοι με τους οποίους συνομίλησε δεν τις επιβεβαιώνουν.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου "χειρότερο σενάριο" προβλέπει ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα έχουμε:
*Περιορισμό των αναλήψεων από τα ΑΤΜ
*Επαναφορά των συνοριακών ελέγχων
*Έλεγχο στην κίνηση των κεφαλαίων
Το Reuters, ωστόσο αναφέρει ότι τα παραπάνω αποτελούν μέρος μιας προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο και ότι κανένας δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ.
"Εξετάζονται σενάρια έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ. Έχουν εξεταστεί και αναλυθεί ο περιορισμός των αναλήψεων από τα ΑΤΜ και ο περιορισμός της κίνησης των κεφαλαίων" ανέφερε ένας εκ των συμμετεχόντων σε τηλεδιασκέψεις, με θέμα το Grexit, σύμφωνα με το Reuters.
Πάντως η Τράπεζα της Ελλάδος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνωρίζει ότι γίνονται τέτοιου είδους προετοιμασίες.
Τράπεζα της Ελλάδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων", ήταν η απάντηση εκπροσώπου της τράπεζας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το... παραπάνω σενάριο.
Αρχή της εβδομάδας είναι, μέχρι την Παρασκευή έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.
http://news247.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα