O Παντελής Οικονόμου μόλις πήρε την καρέκλα έσβησε τα αντιμνημονιακά κείμενα από την σελίδα του!

Σιδεροκέφαλος. Αυτό ευχόμαστε στον Παντελή Οικονόμου, που από σήμερα διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός οικονομικών. Στο πιο σωστό υπουργείο, δηλαδή. Και γιατί το λέμε αυτό; Διότι πριν από ούτε τρεις μήνες είχε ταχθεί ανοιχτά, μέσα από το προσωπικό του σάιτ, κατά του Μνημονίου.

Αγανακτισμένος παρουσιαζόταν με την...
κατάσταση.

Τώρα; Τι θα γίνει τώρα; (Κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση και διαβάστε το κείμενο)

Διαβάστε όλο το κείμενο του υφυπουργού οικονομικών και ο καθένας ας βγάλει
ό,τι συμπέρασμα θέλει. Το συγκεκριμένο κείμενο από σήμερα δεν υπάρχει στο σάιτ του υπουργού. Δεν πειράζει. Στην βουλή τα είπε, άλλωστε. Επίσημα. Και μπορεί η απουσία από το σάιτ να οφείλεται σε... τεχνικό πρόβλημα.

Δείτε, λοιπόν τι έγραφε...

Να βγούμε από το μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα: γίνεται! (30-3-11)

«Το πλήρες κείμενο των θέσεων του Παντελή Οικονόμου στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής (30 Μαρτίου 2011)

Θα συμφωνήσω με την διαπίστωση της κυρίας Υπουργού ότι η Ευρώπη προχωράει μέσα από κρίσεις και συμβιβασμούς, διότι δε θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. Νομίζω όμως ότι πρέπει να αξιολογήσουμε αυτό το Σύμφωνο για το Ευρώ, το προς τα πού προχωράει με αυτό η Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, είναι μια απόπειρα αναβίωσης της ιδέας της ΟΝΕ
κουτσουρεμένης. Αυτό είναι το Σύμφωνο για το ευρώ. Λέω ότι είναι μια αναβίωση της ιδέας της ΟΝΕ η οποία είχε εγκαταλειφθεί και είχε γίνει μια έκπτωσή της σε μια ζώνη κοινού νομίσματος. Αλλά είναι μια ΟΝΕ από την ανάποδη και κουτσουρεμένη. Δηλαδή, με άλλη χρονική διαδοχή και κουτσουρεμένη. Πρώτα απ’ όλα δεν προβλέπεται πουθενά σύγκλιση επιπέδων ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα προβλέπεται σύγκλιση πολιτικών οικονομικών. Μόνο. Άρα, δηλαδή, να γίνει δεύτερη φάση, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η πρώτη, δηλαδή η σύγκλιση των επιπέδων ανάπτυξης. Όμως, για να το δούμε και αυτό, διότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία εργαλεία για να γίνει, δηλαδή, προβλέπουμε ότι κάποια στιγμή το 2013 θα συγκροτηθεί ένας μηχανισμός, υποτίθεται για να στηρίξει το νόμισμα. Και αυτό είναι κουτσουρεμένο. Ο μηχανισμός αυτός είναι λιγότερο αποτελεσματικός από το ευρωομόλογο και είναι πιο ακριβός από τα πακέτα, τα οποία υπήρχαν μέχρι τώρα. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Ναι μεν η Ευρώπη προχωρά με κρίσεις και συμβιβασμούς, αλλά προχωράει προς την ασυναρτησία, διότι αυτό που γίνεται είναι, νομίζω, απόλυτα ασυνάρτητο.


Παρ’ όλα αυτά, εγώ θεωρώ ότι η κυβέρνηση καλώς είπε ναι στην ασυναρτησία, διότι η πρώτη δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να σώσει την Ευρώπη από την ασυναρτησία, αλλά να βγάλει την πατρίδα μας από τα δύσκολα. Το αντίτιμο το οποίο απέσπασε, υπό τις δεδομένες συνθήκες, εγώ το θεωρώ ικανοποιητικό. Το θεωρώ ικανοποιητικό, πριν μπω στο δύσκολο ερώτημα εάν φτάνει. Να το δούμε αυτό. Λοιπόν, εγώ σας λέω ότι με αυτά που αποσπάσαμε, το αποτέλεσμα είναι ότι στον προϋπολογισμό του 2012, τον οποίο πολύ σύντομα θα κληθούμε να συντάξουμε και να ψηφίσουμε, τα
Keywords
Τυχαία Θέματα