JP Morgan και Deutsche Bank για αναδιάρθρωση

Νέα σενάρια για το ελληνικό χρέος και το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας από τράπεζες του εξωτερικού.
Οι πιθανότητες για μια ελληνική αναδιάρθρωση
αυτό το έτος έχουν αυξηθεί σε σχέση με το βασικό σενάριο που τοποθετούσε την αναδιάρθρωση το.....
2013 εκτιμά η JP Morgan, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η JPMorgan σημειώνει ταυτόχρονα ότι ένα haircut με βάση την εμπειρία της Αργεντινής ενδεχομένως να προκαλέσει διαταραχές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Εκτιμά ταυτόχρονα ότι η επιμήκυνση του χρόνου λήξης στα πρότυπα της Ουρουγουάης δεν θα πετύχαινε και τόσα πολλά καθώς το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το μέγεθος του χρέους αλλά το προφίλ ωρίμανσης.

Από την πλευρά της η Deutsche Bank σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι απίθανη παρά την αντίθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η γερμανική τράπεζα επικαλείται τις αγορές ομολόγων στις οποίες προέβη η ΕΚΤ κίνηση η οποία αρχικά είχε αποκλεισθεί.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank οι λύσεις που θα προωθηθούν θα είναι "ήπιες", όπως η εθελοντική αναδιάρθρωση, και όχι "σκληρές" όπως το haircut. Η τράπεζα προσθέτει επίσης πως αν και είναι σκόπιμο για τις χώρες να εισέρχονται σε διάλογο για την αναδιάρθρωση πρέπει να ληφθεί υπόψη η γενικότερη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

www.capital.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα