INSS: Έτσι θα αντιμετωπιστούν τα πυρηνικά του Ιράν…

Η εφημερίδα Times του Λονδίνου έγραψε χθες ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα μέσα σε ένα χρόνο, επικαλούμενη μια έκθεση ισραηλινού ινστιτούτου μελετών. Το Ινστιτούτο Μελετών για την Εθνική Ασφάλεια (Institute for National Security Studies, INSS) του Ισραήλ κατάρτισε σενάρια αντιμετώπισης ενδεχόμενης χρήσης πυρηνικού όπλου από την Τεχεράνη, έπειτα από σχετικό αίτημα ισραηλινών πρεσβευτών, αξιωματούχων των.....
υπηρεσιών πληροφοριών
και αξιωματούχων των ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τους Τimes.

Στο μεταξύ, όπως άλλωστε έχει ενημερώσει το «defence-point.gr» το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να διεξαγάγουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση, το σενάριο της οποίας προβλέπει ότι η μεσανατολική χώρα δέχεται επίθεση με πυραύλους. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού επιβεβαίωσε το σχεδιασμό της άσκησης, που έχει κωδική ονομασία «Austere Challenge 12» και ανακοινώνεται σε μια περίοδο έντασης στην περιφέρεια.

Η εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε δημοσιεύματα κατά τα οποία θα πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση που έχουν πραγματοποιήσει από κοινού οι δύο χώρες, ενώ έχουν ήδη αφιχθεί χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες στο ισραηλινό έδαφος. Η άσκηση αναμένεται να γίνει τις επόμενες εβδομάδες, αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί πότε ακριβώς. Η εξέλιξη σημειώνεται εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης με το Ιράν. Στα τέλη του 2009, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είχαν διεξάγει μια μεγάλης κλίμακας άσκηση που επικεντρωνόταν στην αντιπυραυλική άμυνα με τη συμμετοχή περίπου 1.000 Αμερικανών στρατιωτικών.

Στην παρακάτω διεύθυνση του ισραηλινού ιδρύματος, μπορεί κανείςνα βρει την κάλυψη της προσομοίωσης που διεξήγαγε το INSS σε δύο ισραηλινές, μία αυστραλιανή και μία αραβική πηγή:

http://www.inss.org.il/index.php?cat=0&incat=&read=5922

http://www.defence-point.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα