H ομάδα των G20 ζήτησε η Γερμανία να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα της σε χρυσό για να ενισχυθεί ο EFSF!!!

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε το ενδεχόμενο χρήσης των αποθεμάτων της χώρας σε χρυσό για την κάλυψη των αναγκών του EFSF, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την διάσωση των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επιπλέον τονίσθηκε πως τα αποθέματα χρυσού ήταν και θα παραμείνουν υπό την....
ανεξάρτητη εποπτεία της κεντρικής τράπεζας, της Bundesbank.
«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξεκινήσει μία τέτοια σπέκουλα σε ό,τι έχει
σχέση με τον γερμανικό χρυσό», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της καγκελαρίας, σήμερα σε δηλώσεις στο Βερολίνο. Για το ίδιο θέμα υπερθεμάτισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος τόνισε πως τα αποθέματα χρυσού θα πρέπει να παραμείνουν «ανέγγιχτα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, σύμφωνα με το οποίο τα αποθέματα της Bundesbank σε χρυσό και συνάλλαγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για να δοθεί μία επιπλέον και σημαντική ώθηση στο μηχανισμό χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αποδίδοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε μία αμφιλεγόμενη πρόταση που υποβλήθηκε προς την κα. Μέρκελ στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G20.

Ο κ. Ζίμπερτ δήλωσε πως η κα. Μέρκελ είχε απορρίψει πρόταση που της είχε γίνει από τους κάποιους από τους συμμετέχοντες στη σύνοδο της 3ης και 4ης Νοεμβρίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού.

Μάλιστα, η κα. Μέρκελ, κατέστησε σαφές πως τα γερμανικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος βρίσκονται υπό την ανεξάρτητη διαχείριση της Bundesbank.

«Κατέστησε σαφές πως επ΄ ουδενί λόγω η κυβέρνηση θα ήταν ποτέ δυνατό να ομονοήσει σε ένα τέτοιο σχέδιο, το οποίο γνωρίζουμε και με το οποίο είμαστε ριζικά αντίθετοι», σημείωσε.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα