H E Ξ Ο Δ Ο Σ

Το έτος 2002 επί Σημίτη εισήλθομεν εις την Οικονομική Νομισματική

Ένωση (Ο.Ν.Ε.) με χαρές, τελετές, τιμές και δόξες, μετά βα’ί’ων και κλάδων κατά το ιερόν Ευαγγέλιον. Που να ξέραμε οι δυστυχείς σε τι λάκκο των λεόντων πέφταμε. Σαν τον Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων. Εδώ κινδυνεύει η Ιταλία, η Ισπανία, και η Γαλλία, Βιομηχανικές δυνάμεις πρώτου βαθμού, και θα....
επιβιώναμε εμείς;;; όμως τόσο μυαλό είχαν οι τότε κρατούντες….

Σήμερα μετά παρέλευση 10 ετών, καλούμεθα από τους ισχυρούς της Ο.Ν.Ε. και ωθούμεθα
προς την έξοδον της Νομισματικής Ένωσης, φτωχότεροι από ότι όταν εισήλθομεν, ελεεινοί, τρισάλθιοι, καθημαγμένοι, προσβεβλημένοι, υποταγμένοι, και εξαθλιωμένοι, σαν διεφθαρμένοι, δυσφημημένοι από τους ίδιους τους άρχοντες ημών, τιμωρημένοι από την ηγεσία της Ο.Ν.Ε. και λοιδορούμενοι από όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Η εκκλησία μας ψάλλει για τους πρώτους Χριστιανούς μάρτυρες, «Λοιδορούμενοι ανεβόων, διωκόμενοι ανεχόμεθα,

βλασφημούμενοι παρακαλούμεν, ως επικαθάρματα του κόσμου εγεννήθημεν τω κόσμω και αγγέλοις και ανθρώποις», αυτά πάθαμε και εμείς μέσα στην Ο.Ν.Ε. της Ε.Ε.

Μια χαρά ζούσαμε με τη δραχμούλα μας, τι τις θέλαμε τις περιπέτειες;;;

Μυαλό κουκούτσι οι αρμόδιοι πολιτικοί οικονομολόγοι μας.

Μπήκαμε με ισοτιμία 1 Ευρώ=340 δρχ. και θα βγούμε τσουρουφλισμένοι και ζεματισμένοι, με 1 Ευρώ=1000 δρχ. και όποιος αντέξει, μόνο οι πολιτικοί μας θα αντέξουν, αφού αυτοί είναι δεινόσαυροι στο χρήμα. Οι τσέπες τους είναι γεμάτες από το δημόσιο ταμείο…..Κανένας από εμάς δεν θέλει να φύγουμε από την Ευρωζώνη, πλην όμως μας ωθούν προς την έξοδον, μια «ηρω’ι’κή» έξοδο, σαν τους πολιορκημένους του Μεσολογγίου, αυτήν που τόλμησαν οι πατέρες μας στην πόλη του Μεσολογγίου, κατά τας γραφάς της ιστορίας.

Επομένως έχουμε προ’ι’στορία από ηρω’ι’κές εξόδους, αν και η παρούσα δεν περιποιεί τιμή δια εμάς.

Στη πρώτη έξοδο του Μεσολογγίου ωθήθημεν προς την έξοδον της πόλης πιεζόμενοι και πολιορκούμενοι από τους Τούρκους, και στη δεύτερη της Ο.Ν.Ε. ωθούμενοι από τους Ευρωπαίους.

Οι πολιτικοί μας αχυράνθρωποι παρεδόθησαν αμαχητί στη τρό’ι’κα, και στις επιθυμίες των Κοσμοκρατόρων.

Κόβουν τη σύνταξη των γερόντων, αντί να ξεστραβωθούν και να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό μας πλούτο, για να λύσουν μια και καλή το οικονομικό μας πρόβλημα, όμως τον ορυκτό μας πλούτο τον έχουν προ πολλού χρόνου παραχωρήσει όλο στα αφεντικά τους.

Τι την ήθελε ο Σημιτάκος (όνομα και πράμα) την Ευρωζώνη;;; Δεν το έβλεπε σαν οικονομολόγος που είναι, ότι η Ελλάς δεν θα μπορούσε να αντέξει με ένα τόσο ισχυρό νόμισμα στα χέρια της;;; Είναι ωσάν να έκανε μια ανατίμηση της δραχμής κατά 340% αφού 1 Ευρώ=340 δρχ. αφού μετά την είσοδο στην Ο.Ν.Ε. είχαμε το ευρώ όπως παλιά είχαμε τη δραχμή.

Ενώ στο παρελθόν ο Σημιτάκος έκανε υποτίμηση του εθνικού νομίσματος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα οικονομικά δεδομένα των ημερών εκείνων, ξαφνικά ανατιμά το νόμισμα αποκτών
Keywords
Τυχαία Θέματα