Goldman Sachs: Στα ίδια επίπεδα αναμένονται οι ρυθμοί ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη έκπληξη στο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με την Goldman Sachs η οποία εκτιμά ρυθμό ανάπτυξης 3,3% για το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

Σε επίπεδο παγκόσμιας ανάπτυξης, ανασταλτικό παράγοντα αποτελούν η περιορισμένη παραγωγή πετρελαίου, η δημοσιονομική πολιτική λιτότητας και η εξάπλωση της .....
κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, όπως εκτιμά στην έκθεσή της
για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας η GS.

Στο ερώτημα πόσο θα επηρεαστεί η ανάπτυξη στις ΗΠΑ από την κρίση στην ευρωζώνη, η απάντηση των αναλυτών είναι μία ποσοστιαία μονάδα, αν και τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ρευστά. Μέχρι στιγμής, οι επιπτώσεις δεν έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητές, σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης.
Επιπλέον, η αδυναμία των οικονομιών στην περιφέρεια της Ευρώπης να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα εντείνει τους κινδύνους ύφεσης για την Ευρώπη και κατά προέκταση και για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά με την αγορά στέγης, οι αναλυτές της GS εκτιμούν ότι η αγορά θα φτάσει στο κατώτερο σημείο της εντός του 2012, κυρίως εξαιτίας της υπερβάλλουσας προσφοράς. Σταδιακά, όμως, θα επιτευχθεί ισορροπία και η πτωτική πορεία των τιμών στον κλάδο θα ανακοπεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2012.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, αναμένεται να διατηρηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων βρίσκονται σε καθοδική τροχιά. Σχετικά με την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, η Goldman Sachs εκτιμά ότι θα συνεχιστεί με στόχο την περαιτέρω στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

http://www.newscode.gr/o
Keywords
Τυχαία Θέματα