Eρχεται νέο haircut. 82% εφτασε το επιτόκιο των μονοετών ομολόγων.

Γράφει ο Αδαμάντινος
Από το Σάββατο είχα προβλέψει εδώ (http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_5534.html), ότι σήμερα ο ΓΔ του ΧΑΑ θα φτάσει τις 850 μονάδες και ότι το ευρώ θα έπεφτε.

Πράγματι, σήμερα ο δείκτης έφτασε τις 864 μονάδες. Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκς στις.....
τραπεζικές μετοχές π.χ Αλφα 1.75 (πτώση 11%), EuroBank
1.28 (πτώση 10%), Εθνική Τράπεζα 2.8 (πτώση 6%). To ευρώ σήμερα έπεσε πράγματι και αυτό, 144 pips σε σχέση με το δολλάριο από τη τιμή κλεισίματος της Παρασκευής! H συνήθης μεταβολή της ημέρας είναι περίπου 120 pips.

Στη φωτογραφία φαίνονται οι τιμές των επιτοκίων των δεκαετών και μονοετών Ελληνικών και Ιρλανδικών ομολόγων για την περίοδο των τελευταίων έξι μηνών. Παρατηρείστε, ότι στα μέν Ιρλανδικά ομόλογα δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή ανάμεσα στα δεκαετή και μονοετή ομόλογα (παραμένει σταθερή και περίπου ίση με 8.5%) ενώ στα Ελληνικά η διαφορά γίνεται τεράστια (περίπου 63%).

Η σημερινή τιμή 82% του επιτοκίου των μονετών ομολόγων σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει είτε αρέσει είτε όχι.

Δεν ξέρω αν ανακοινώνεται με “λεπτομέρεια” πλέον η τιμή του συμφωνημένου επιτοκίου κατά την “έξοδο” της Ελλάδας κατα καιρούς στις αγορές με εκδόσεις εξαμηνιαίων ομολόγων. To επιτόκιο λογικά πρέπει να είναι μεγαλύτερο απο εκείνο του μονετούς. Αυτό σημαίνει, ότι έρχεται νέο haircut και πολύ άγριο αυτή τη φορά.

Οσοι εχουν τραπεζικές μετοχες δεν πρεπει να κοιμουνται πλέον...Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα