Eιδήσεις με αίμα, σπέρμα και στέμμα…

Όταν ο αείμνηστος Σπύρος Μελάς είχε πει το εύστοχο και προφητικό εκείνο “ειδήσεις με αίμα, σπέρμα και στέμμα”,ποιος να φανταζότανε ότι σήμερα, στην Ελλάδα του μνημονίου,το λόγια του αυτά, θα ήταν επίκαιρα όσο ποτέ.

Η είδηση (?) που δημοσιεύθηκε, εξ....
αφορμής όπως ελέχθη, μίας αδόκιμης ανάρτησης στο twiter, επωνύμου δημοσιογράφου-που εξασφαλίζει τον επιούσιο, εργαζόμενος στην αισχρά τηλοψία-ότι η αστυνομία, σε έλεγχο ρουτίνας, που έκανε σε μπλόκο, επί της εθνικής οδού, εντόπισε σε… αυτοκίνητο γνωστού Μητροπολίτη
της Εκκλησίας μας, το ποσό–άκουσον, άκουσον–των 35.οοο.οοο ευρώ, καθώς και δύο όπλα, έκανε με ορμή αστραπής, τον γύρο όλου του κόσμου!.

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΙ ΜΥΘΟΠΛΟΚΟΙ ΚΑΛΑΜΟΙ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΣΠΕΡΜΟΛΟΓΩΝ!!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Δεν χρειάσθηκε ιδιαίτερη φροντίδα, ούτε ιδιαίτερος κόπος, για να γίνει γνωστή , η είδηση αυτή και μάλιστα στους εκκλησιαστικούς,κυρίως, κύκλους.Τα τηλέφωνα άναψαν από την πρώτη στιγμή και οι εικασίες και τα κουτσομπολιά, έδωσαν και πήραν..Είναι κι αυτό ένα από τα επιτεύγματα της εποχής που ζούμε και ένα από τα λίγα καλά, του Μεγάλου Χωριού,που έγινε ο κόσμος μας,κατά τον Ζάκ Λυάν.

Σε χρόνο ολιγότερο του προβλεπομένου,το κακό από την ανεξέλεγκτη διάδοση της σπερμολογίας αυτής,είχε πλέον συντελεσθεί.Από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρξε δημοσίευση συγκεκριμένου ονόματος, τα σενάρια που ακούγονταν ήταν πολλά!Ολοι οι Ιεράρχες θεωρήθηκαν,a priori, ύποπτοι!ΟΛΟΙ,ΝΑΙ ΟΛΟΙ,μηδενός εξαιρουμένου,δυστυχώς,κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο! Τα μαχαίρια βγήκαν και οι..νεκροθάφτες έπιασαν αμέσως, δουλειά!Βλέπετε,μέσα στο χώρο της Εκκλησίας το κουτσομπολιό και το θάψιμο ευδοκιμούν. Ισως γιαυτό και ισχύει το χιλιοειπωμένο..αφού βρήκαμε παπά,να θάψουμε πέντε-έξι!.

Το ανησυχητικό,ωστόσο,είναι ο τρόπος που αποδεχόμαστε ειδήσεις τέτοιου περιεχομένου και η γενίκευση με την οποία λειτουργούμε στην απόδοση ευθυνών!Λες και αφήνουμε το τέρας που κρύβουμε μέσα μας,ελευθερο να δράσει και να κατασπαράξει εκείνη την ώρα κάθε άνθρωπο φερόμενο ως ένοχο, ή έστω ως ύποπτο.

Το υγιές,πάντως, για την κοινωνία μας και για τον πολιτισμό μας,θα ήταν να ισχύει το εντελώς αντίθετο!Να λέγαμε όλοι με ένα στόμα,οτι δεν γίνεται,δεν μπορεί, να υπάρχει αλήθεια σε μια τέτοια είδηση,η οποία είναι στα σίγουρα,αποκύημα της φαντασίας ενός αρρωστημένου εγκεφάλου!

Κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και το…τσουνάμι, του 2004-2005?Τόσο απλά και αβασάνιστα, δεν στήθηκε η ερεβώδης αποκαθήλωση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας Χριστοδούλου? Τόσο απλά και γρήγορα, δεν χύθηκαν τόννοι λάσπης κατά συγκεκριμένων προσώπων,με στόχο την αποδόμησή τους?Αλλά,ας μην τα θυμόμαστε σήμερα όλα αυτά!Ομως και ας μην τα ξεχνάμε!

Και γιατί συνέβη τώρα,σε αυτή την συγκυρία,το θέμα αυτό?Τι κρύβει αυτή η αθλιότητα,που..” πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρίς”,αποκαλύφθηκε το κάλπικο και σαθρό περιεχόμενό της?

Διότι είμαστε,ή έχουμε γίνει από τη συνήθεια, ευάλωτοι, σε τέτοιου είδους διαρροέ
Keywords
Τυχαία Θέματα