Aς κάνουμε ένα βήμα μπροστά !

Του Ανδρέα Σταματόπουλου

Σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία διαξάγονται οι εκλογές του συλλόγου μεσιτών Αθήνων-Αττικής την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη. Μέσα στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνουμε , η κτηματαγορά κι ο κλάδος μας έχουν δεχτεί μεγάλα χτυπήματα. Οι αγοραπωλησίες έχουν μειωθεί πάρα πολύ καθώς η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει πραγματική φοροκαταιγίδα στα ακίνητα ,ενώ το οικονομικό περιβάλλον είναι τέτοιο , που προκαλεί ανασφάλεια και.....
φόβο ,

αναστέλοντας πολλές φορές τη διάθεση
των πελατών μας να προχωρήσουν σε επενδύσεις ακίνητης περιουσίας .

Σε αυτές τις συνθήκες ήδη πολλά μεσιτικά γραφεία υπολειτουργούν ,ενώ άλλοι συνάδελφοι εγκαταλείπουν το αντικείμενο της μεσιτείας μη μπορώντας να αντέξουν την τεράστια μείωση του αριθμού πράξεων. Το θετικό είναι ότι από τον κλάδο αποχωρούν και άτομα που έβλεπαν ευκαιριακά την ενασχόληση τους με τη μεσιτεία καθώς και οι λεγόμενοι "παραμεσίτες".
Ωστόσο σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον μάκροοικονομικά ο έλληνας μεσίτης πρέπει και μπορεί να επιβίώσει ,αντιδρώντας με εξωστρέφεια και προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με τέτοιο τρόπο και στρατηγική ώστε ο κάθε υποψήφιος πελάτης να το αντιλαμβάνεται.
Οι εκλογές του συλλόγου μεσιτών την επόμενη εβδομάδα σηματοδοτούν την ευκαιρία για τον κλάδο μας να κάνει ένα βήμα μπροστά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οφείλουμε να λειτουργούμε με συνέπεια , με υψηλά στάνταρντς επαγγελματισμού και να αναβαθμίσουμε την εικόνα του μεσίτη στην κοινωνία. Το πιο σημαντικό για μια νέα πορεία είναι να επιδείξουμε εξωστρέφεια και δυναμισμό ως σύλλογος. Με συντονισμένες κινήσεις πρέπει να προβληθεί η αναγκαιότητα της ύπαρξης μεσίτη , οι προσφερόμενες υπηρεσίες , τα οφέλη που έχει ο πελάτης και το δίκαιο της αμοιβής μας.
Στην παράταξη 'Νέα Διοίκηση Μεσιτών " με επικεφαλής τον Δημήτρη Μπινιάρη επεξεργαστήκαμε σειρά προτάσεων και κινήσεων που θα διαμορφώσουν μια καλύτερη εικόνα για τον κλάδο. Ξεκινώντας από τη διέυρυνση του διοικητικού συμβουλίου καθώς και τη θέσπιση επιτροπών με συγκεκριμένο αντικέιμενο θα δώσουμε την ευκαιρία σε πολλούς συναδέλφους να προσφέρουν , να συμμετέχουν στα κοινά του συλλόγου μας κι έτσι να μπορούμε να εκπροσωπούμαστε παντού , να καταθέτουμε προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς κλπ.
Η δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών αναρτώντας τις αληθινές τιμές ακινήτων σε όλη την Αττική και για όλες τις κατηγορίες των ακίνητων παλαιών ή νέων θα μας επιτρέψει να γίνουμε οδηγοΙ των εξελίξεων στο αντικείμενο στο οποίο είμαστε οι πλέον αρμόδιοι.
Η δημιουργία πλατφόρμας καταχώρησης ακινήτων από όλους τους συναδέλφους θα δώσει μεγάλη ώθηση στο κρίσιμο θέμα των συνεργασιών ,αυξάνοντας τα έσοδα μας και μειώνοντας διαφημιστικές δαπάνες.
Πέρα από όλα αυτά η συμμετοχή πολλών συναδέλφων στα κοινά του συλλόγου μας και η διάθεση εξωστρέφειας πρέπει να μας κάνει να πάρουμε διακριτή και ξεκάθαρη θέση στην μεγάλη κουβέντα που γίνεται στη χώρα μας για την οικονομική κατάσταση και να προτείνο
Keywords
Τυχαία Θέματα