Antivirus Center: προσοχή στα ψεύτικα antivirus

Από ότι φαίνεται το 2011 είναι το έτος των κακόβουλων λογισμικών. Οι κακόβουλοι χρήστες δημιουργούν ψεύτικα προγράμματα σε μεγάλες ποσότητες προσπαθώντας να προσεγγίσουν ανυποψίαστους χρήστες με σκοπό να κλέψουν πολύτιμα δεδομένα από τα πληροφοριακά τους συστήματα.

Μια νέα τάση στη.....
δημιουργία κακόβουλων λογισμικών έχει κάνει την εμφάνισή της. Η δημιουργία κακόβουλων λογισμικών ασφάλειας.

Οι περισσότεροι χρήστες συνήθως αναζητούν να εγκαταστήσουν το καλύτερο λογισμικό ασφάλειας στον υπολογιστή τους
για την καλύτερη προστασία από ιούς και malware. Ψάχνοντας λοιπόν λογισμικά προστασίας από ιούς σε μια μηχανή αναζήτησης με λέξη κλειδί “best antivirus solution” ή “best antivirus”θα εμφανιστούν αρκετές ιστοσελίδες που περιέχουν κακόβουλα λογισμικά και αν ο χρήστης δεν γνωρίζει επακριβώς το antivirus που ψάχνει, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εγκαταστήσει κατά λάθος ένα ψεύτικο λογισμικό προστασίας από ιούς.

Στη δημοσίευση αυτή θα σας παρουσιάσουμε ένα κακόβουλο λογισμικό προστασίας από ιούς το οποίο ονομάζεται “Antivirus Center”. Το συγκεκριμένο λογισμικό προκαλεί τεράστια προβλήματα στον χρήστη αφού εγκαθίσταται αυτόματα χωρίς να ζητηθεί εξουσιοδότηση χρήστη.

Τη στιγμή που θα εγκατασταθεί στον εκάστοτε υπολογιστή, αυτόματα θα ξεκινήσει να αποστέλλει ψεύτικες προειδοποιήσεις ότι έχει ανακαλύψει ιούς. Ο χρήστης θα αρχίσει να έχει εμφανή προβλήματα με την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο καθώς και στη συνολική απόδοση του υπολογιστή του.

Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί σχετικά με τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εγκαθιστούμε προγράμματα τα οποία δεν γνωρίζουμε.



http://www.secnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα