73 χρονος Έλληνας θριαμβεύει στη Σουηδία ως συγγραφέας!

Ο 73χρονος Θοδωρής Καλλιφατίδης, μετανάστευσε στη Σουηδία πριν από 47 χρόνια και καταξιώθηκε ως συγγραφέας της σουηδικής γλώσσας. Είναι αναγνωρισμένος και βραβευμένος στη Σουηδία, ενώ τα περισσότερα βιβλία του είναι εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Οι Σουηδοί, μικροί και μεγάλοι, τα διαβάζουν με....
μεγάλο ενδιαφέρον. Στο καινούργιο του βιβλίο, "ο άγιος Ηρακλής", διηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα, με σκοπό να παρουσιάσει τη μοιραία πραγματικότητα που γέννησε τον μύθο.
Μια πραγματικότητα σκληρή και άδικη, προσωπική όσο και συλλογική,
ακατανόητη και παράλληλα αναγκαία. Τραγικός φορέας της δύναμής του αλλά και της επιθυμίας του να είναι πάντα ελεύθερος, ο «άγιος Ηρακλής» περιπλανιέται σ' όλη του τη ζωή με αποκλειστικό σκοπό να βρει τον εαυτό του, να μάθει τον σκοπό του και να λυτρωθεί. Βασικός του αντίπαλος, όμως, είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο οποίος τού είναι άγνωστος και ξένος. Ακολουθώντας την κλασική πλοκή του μύθου, ο Καλλιφατίδης εστιάζει όχι στα κατορθώματά του αλλά σ' εκείνη την ανθρώπινη διάσταση του ήρωα, η οποία καθορίζεται μεταξύ ενός κακού που προηγείται και του καλού που ακολουθεί. Ο Ηρακλής θα γνωρίσει την υπερφυσική του δύναμη σκοτώνοντας τον δάσκαλό του Λίνο, έγκλημα από το οποίο θα εξιλεωθεί περνώντας εξόριστος έξι χρόνια στο βουνό και απαλλάσσοντας τη Θήβα από τους εχθρούς της.

http://www.katoci.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα