13η Εληνική Εβδομάδα Μόδας ATHENS FASHION WEEK Χειμώνας 2011/2012

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση της 13ης Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας ATHENS FASHION WEEK, που θα πραγματοποιηθεί από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2011 στην «Τεχνόπολις» παρέθεσαν σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Διευθυντής της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας κ. Αντώνης Κιούκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Τεχνόπολις» κ. Κώστας Μπιτζάνης, ο....
Αντιπρύτανης της
Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Πάνος Χαραλάμπους και η Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Make-A-Wish (Κάνε-Μιά-Ευχή Ελλάδος) κα Gabriella Callini-Πετζετάκι.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης μεταξύ άλλων τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει σήμερα, εδώ στις εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολις», τις πύλες μιας ξεχωριστής γιορτής, που στόχο έχει να αναδείξει την Αθήνα που τολμά, που καινοτομεί, που προχωρά μπροστά, υποστηρίζοντας την δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση.

Καλλιτέχνες, φωτογράφοι, ζωγράφοι, καταξιωμένοι δημιουργοί, δίνουν για πέντε ημέρες ραντεβού, σε ένα φόρουμ ιδεών για να προβάλλουν και να αναδείξουν τη μόδα, ένα στοιχείο πολιτισμού στο οποίο συναντώνται δημιουργικά και με τρόπο μοναδικό πολλά εκφραστικά μέσα.

Η μόδα διατηρεί διαχρονική σχέση με τον πολιτισμό και μπορεί να έχει σημαντική συμβολή στην προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης.

Ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή, στις πόλεις όπου διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις, τα οφέλη είναι πολύπλευρα.

Μετά το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δόθηκε στην Αθήνα η ευκαιρία να αποκτήσει ακόμα πιο προβεβλημένη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, διεκδικώντας με αξιώσεις τη θέση που της αναλογεί ως μια σύγχρονη και δυναμική πόλη.

Επιθυμώντας να διατηρήσει και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την διεθνή προβολή της πόλης μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που περνάει κρίση και την οποία πρέπει να την βιώνει με δημιουργικότητα, ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει την εκδήλωση αυτή. Με την ευχή η φετινή διοργάνωση να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας, καλωσορίζουμε τους δεκάδες δημιουργούς που συμμετέχουν με έμπνευση και πάθος, και φυσικά τους επισκέπτες της».

Ο Παραγωγός και Διευθυντής της Ελληνικής Εβδομάδας Μόδας κ. Αντώνης Κιούκας υπογράμμισε: «Η 13η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας είναι η μεγαλύτερη σε συμμετοχή και παράλληλες εκδηλώσεις μετά τη διοργάνωση του Οκτωβρίου 2008, που ήταν η πρώτη στη «Τεχνόπολις», μετά το Ζάππειο Μέγαρο. Το ταλέντο, το design και το brand αποτελούν προϊόντα εξαγωγής και θα πρέπει να υποστηριχτούν από όλους και κυρίως από το κράτος.»

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος ανακοίνωσε την ένταξη του ATHENS FASHION WEEK στο πρόγραμμα Athens Every Week. Αναφέρθηκε στη συνεργασία του ΕΟΤ με τον Δήμο για την ανάπτυξη του τουριστικού ενδιαφέροντος της Αθήνας.Ο Υπουργός Πολιτισμού πιστεύοντας στη μοναδικότητα της πόλης, ξεκίνησε το πρόγραμμα Athens Every Week που το υλοποιεί ο ΕΟΤ, έχοντας ως σκοπό την καταγραφή όλων των σημαν
Keywords
Τυχαία Θέματα