" Εντυπώσεις "

Μας γέμισαν χαρά, καμάρι για τα παιδιά μας και βέβαια εθνική περηφάνια τόσο τα νήπια και τα προνήπια την Πέμπτη 24/3 (συνημμένη φωτο) όσο και τα παιδιά του Δημοτικού προχθές Τετάρτη 23/3 (άποψη από τη χορωδία) με τις γιορτές τους για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, του Ιδιωτικού Σχολείου ΠΛΑΤΩΝ.
Αναβίωσαν ήθη και έθιμα, αναγνώστηκαν ιστορικά κείμενα από την Επανάσταση, παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα με .....
εναλλαγή δημοτικών χορών, ποιημάτων, θεατρικών με προβολή ιστορικών διαφανειών από όλη τη διάρκεια της Επανάστασης των Ελλήνων, με φωτογραφίες των ηρώων και αναφορά στα κατορθώματά τους .
Η συμμετοχή όλων των παιδιών ήταν έντονη, ο συγχρονισμός και η πειθαρχία τους μας κατέπληξαν και το αποτέλεσμα χαροποίησε όλους !
Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία που ήταν έργο όλων των συντελεστών και θερμές ευχαριστίες ιδιαίτερα στο Θρακικό Σύλλογο Γανόχωρας και στο Χορευτικό ΄Ομιλο Κατερίνης για το δανεισμό, πολύ πρόθυμα, των στολών στους μαθητές μας !

Αξίζει πραγματικά τον κόπο να έχουμε μία παραδοσιακή στολή στην οικογένειά μας, όλοι ! ΄Οσοι διαθέτουν ήδη πρέπει να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και να την τιμούν καθώς και να διδάσκουν στα παιδιά τους ό,τι μπορούν για την οικογενειακή ιστορία !
Πολύ εύκολα αγοράζουμε κάθε χρόνο αποκριάτικα με ένα σωρό αξεσουάρ, ενδίδοντας στις επιθυμίες των παιδιών μας (πολλές φορές μιμούμενα άλλα) και δεν κάνουμε το αυτονόητο, να τιμήσουμε την Ιστορία και τους προγόνους μας !
Και καθώς οι μεγαλύτεροι άνθρωποι βρίσκονται όλο και πιο δύσκολα στις μέρες μας, εκλείπουν στην κυριολεξία, ας ανατρέξουμε στην Ιστορία και στις παραδόσεις μας !
Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ !!!
Χρόνια Πολλά !
ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΡΤΣΑΡΗΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα