Ξεσηκώνει θύελλα ο σύζυγος της Μελόνι...


Τα σχόλια του Αντρέα Τζαμπρούνο για τους βιασμούς έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από πολιτικά κόμματα αλλά και από πολλές γυναίκες που διαμαρτύρονται μέσω διαδικτύου για την ενοχοποίηση των θυμάτων.

Το τεράστιο πρόβλημα της σεξουαλικής βίας... κατά των γυναικών παραμένει κύριας σημασίας στην Ιταλία, ιδίως ύστερα από βιασμούς σε βάρος ανήλικων κοριτσιών στο Παλέρμο και στη Νάπολη, σε ιδιαίτερα υποβαθμισμένες περιοχές.
Οπως ήταν φυσικό, όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές ασχολήθηκαν με την υπόθεση, με αναφορά και σε απειλές που δέχονται οι οικογένειες των κοριτσιών που κατήγγειλαν
το συμβάν και στην πλήρη αδιαφορία ορισμένων γονέων, στην περίπτωση του Καϊβάνο, έξω από τη Νάπολη.
Στο όλο θέμα θέλησε να αναφερθεί και ο σύζυγος της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Αντρέα Τζαμπρούνο, ο οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό όμιλο της οικογένειας Μπερλουσκόνι. «Οταν πας να χορέψεις έχεις όλο το δικαίωμα να μεθύσεις, αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και να χάσεις τις αισθήσεις σου, αποφεύγεις και να αντιμετωπίσεις συγκεκριμένα προβλήματα. Διότι υπάρχει κίνδυνος να συναντήσεις, πραγματικά, τον κακό λύκο», είπε σε σχόλιό του ο Τζαμπρούνο, στην καθημερινή εκπομπή που παρουσιάζει.

Η όλη αυτή προσέγγιση προκάλεσε πολιτικό θέμα, με αντίδραση της αντιπολίτευσης και πολλών γυναικών μέσω διαδικτύου. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων ζήτησε από την κυβέρνηση και από τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι να λάβει σαφείς αποστάσεις, η Ιταλική Αριστερά και οι Οικολόγοι συμβούλεψαν τον Τζαμπρούνο «να διαβάζει πριν αποφασίζει να πάρει την όποια θέση», ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα χαρακτήρισε τα λεγόμενά του «άκρως προσβλητικά».
Ευθύνες
Πολλές γυναίκες, και όχι μόνο, μέσω διαδικτύου υπογράμμισαν ότι με τέτοιου είδους παρεμβάσεις επιστρέφουμε σε ένα μακρινό παρελθόν και σε μια λογική βάσει της οποίας για τον βιασμό φταίει η γυναίκα, τα ρούχα που φορούσε ή δεν φορούσε και το αν συνηθίζει να πίνει όταν πάει να χορέψει σε κλαμπ και σε ντίσκο.
Σαν να μην ευθύνεται, δηλαδή, ο άνδρας και η απουσία παιδείας και ευαισθητοποίησής του από το σχολείο, την κοινωνία και το σπίτι του, αλλά το θύμα. Ο άμεσα ενδιαφερόμενος, πάντως, δεν έκανε βήμα πίσω και απάντησε, αντιθέτως, ότι «η όλη αυτή συζήτηση είναι ακατανόητη» και «ή κάποιοι έχουν πρόβλημα στο να τον καταλάβουν ή δρουν κακόπιστα».
Ενας από τους γνωστότερους Ιταλούς δημοσιογράφους, ο Ενρίκο Μεντάνα, διευθυντής ειδήσεων του ιδιωτικού καναλιού La7, του απάντησε με νόημα: «Καταλάβαμε, η λογική είναι η ακόλουθη: αν βγεις από το σπίτι σου δεν μπορείς να παραπονεθείς ότι μπήκαν οι κλέφτες, αν πας στο στάδιο να υποστηρίξεις την ομάδα σου δεν πρέπει να παραπονεθείς ότι βίαια άτομα σε έδειραν, αν βγεις με το πορτοφόλι να ψωνίσεις και σε κλέψουν τα ‘θελες και τα ‘παθες».
Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Τζαμπρούνο προκαλεί έντονα σχόλια και συζητήσεις. Πριν από δύο μήνες, είχε απαντήσει σε οξυμένους τόνους στον Γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προέβλεψε ότι οι μεσογειακές χώρες, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, μελλοντικά μπορεί να έχουν σοβαρό πρόβλημα με τον τουρισμό. «Τότε, καλύτερα να μείνεις σπίτι σου, στον Μέλανα Δρυμό», ήταν το σχόλιο του συζύγου της Ιταλίδας πρωθυπουργού, ο οποίος δεν ζήτησε συγγνώμη ούτε σε αυτή την περίπτωση. Ο δε Λάουτερμπαχ, τις ημέρες αυτές, κάνει διακοπές στην Ιταλία, έξω από τη Γένοβα...
Θεόδωρος Ανδρεάδης - Συγγελλάκης
efsyn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα