Βοά η Θεσσαλονίκη - Στα χέρια Τούρκων οδεύει το Μακεδονία Παλλάς

Η χθεσινή ανακοίνωση του θυγατρικής εταιρείας Ελληνική Τουριστική του υπεχρεωμένου ομίλου Δασκαλαντωνάκη ότι στις 27 Δεκεμβρίου εγκαταλείπει μετά από 16 χρόνια την εκμετάλλευση του ιστορικού ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Θεσσαλονίκη.

Το αίτημα του ομίλου προς το ΙΚΑ στο οποίο ανήκει το ακίνητο να μειωθεί κατά επιπλέον 20% το ετήσιο μίσθωμα των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ δεν έγινε αποδεκτό
από τη διοίκηση του Οργανισμού. Το αποτέλεσμα ήταν ο γνωστός μεγαλοξενοδόχος και πεθερός του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα χρεών προς τις τράπεζες να δηλώσει ότι εγκαταλείπει την εκμετάλλευση τιυ ξενοδοχείου....
Ενω 120 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι σε μια εποχή σαν τη σημερινή η διοίκηση του ΙΚΑ δια στόματος του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου επικαλέστηκε το ενεχόμενο να κατηγορηθεί για απιστία όποιος συναινούσε στη μείωση του μισθώματος. Πάντως, σε αντιδιαστολή έθεσε ως όρο για τη μείωση να της παραδοθεί εγγυητική επιστολή με το σύνολο του μισθώματος για τα επόμενα 3 χρόνια κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Δασκαλαντωνάκη.

Από τις 26 Οκτωβρίου μάλιστα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΚΑ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την εξεύρεση συμβούλου, ο οποίος θα παραλάβει το κτίριο και θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση, μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, νέου ενοικιαστή και διαχειριστή του ξενοδοχείου, που θα αναλάβει και την υποχρέωση της ανακαίνισής του.

Στη Θεσσαλονίκη όπου το κλείσιμο του ξενοδοχείο αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης υποστηρίζεται ότι πιθανότατα το ΙΚΑ έχει βρει τον επόμενο ενοικιαστή, καθώς πριν από δύο μήνες εκπρόσωποι μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου της Τουρκίας είχαν έκαναν «αυτοψία» στους χώρους του Μακεδονία Παλλάς συνοδευόμενοι μάλιστα από εκπρόσωπο του ΙΚΑ.

Και επισημαίνεται ότι θα ήταν ειρωνεία στην ελληνική πόλη όπου επί Οθωμανικού κράτους και τουρκοκρατίας είχε γεννηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ, 100 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της, Τούρκοι να αναλάβουν τη διεύθυνση (και ίσως αργότερα να επιδιώξουν και την ιδιοκτησία) ενός ιστορικού ξενοδοχείου – συμβόλου για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Το «Μακεδονία Πάλας» έχει συνολική καθαρή επιφάνεια 12.832 τ.μ., ενώ διαθέτει υπόγειο 5.405,62 τ.μ. και γκαράζ 782,82 τ.μ. Οι οκτώ όροφοι στους οποίους βρίσκονται τα δωμάτια έχουν επιφάνειας 1.604 τ.μ. ο καθένας.

Τι δηλώνει ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

«Το ταμείο δεν είχε το δικαίωμα να μειώσει το ενοίκιο, αφού μια τέτοια απόφαση θα καθιστούσε τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου υπόλογα για απιστία. «Σε αυτό συμφώνησαν οι νομικοί και των δύο πλευρών», υποστήριξε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, ο οποίος ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση Δασκαλαντωνάκη να αποχωρήσει η διοίκηση του ΙΚΑ, κίνησε τις οριζόμενες από το νόμο διαδικασίες για την επιλογή συμβούλου, ο οποίος θα ολοκληρώσει την επ
Keywords
Τυχαία Θέματα