Βάζουν εργάτες του Δήμου Αθηναίων να δουλεύουν στο λιοπύρι παρά τις απαγορεύσεις...


Απαράδεκτες και εξοργιστικές εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων που εκτίθενται στις αντίξοες καιρικές συνθήκες με κίνδυνο της υγείας τους, την ώρα που το Υπουργείο Εργασίας έχει εκδώσει εντολή απαγόρευσης όλων των εργασιών σε εξωτερικούς χώρους κατά τις μεσημεριανές ώρες...


Το περιστατικό γνωστοποίησε με καταγγελία του ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Κυριάκος Αγγελάκος.
Ο
ίδιος αναφέρει: «Σήμερα στις 13:30 με καύσωνα και παρά την απαγόρευση του Υπουργείου Εργασίας στο εργοτάξιο της Πανεπιστημίου οι εργάτες δουλεύουν κανονικά. Πάνω από την ανθρώπινη ζωή είναι να προλάβουν να παραδώσουν το όνειδος του Μεγάλου Περιπάτου πριν τις εκλογές. Ένα άχρηστο και αχρείαστο έργο κι ένας άθλιος προγραμματισμός έχουν μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας στην κορύφωση της τουριστικής σεζήν σε αβίωτη πόλη. Αλλά να δουλεύουν εργάτες σε τέτοιες συνθήκες ξεπερνάει κάθε όριο».
efsyn.grefsyn.grefsyn.grΦαίνεται ότι ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης αδιαφορεί πλήρως για την ασφάλεια των εργαζομένων, την οποία δεν διστάζει να θυσιάσει για χάρη της ολοκλήρωσης του «θαυμάσιου» έργου ανάπλασης του κέντρου -αφού κιόλας αυτή τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα λόγω των παλινωδιών, των καθυστερήσεων της υπερσπατάλης πόρων του Δήμου. Μικρή σημασία έχει η υγεία των εργαζομένων μπροστά στα deadlines της Δημοτικής Αρχής. Άλλωστε, προέχει ο τουρισμός.
Ανοιχτό ερώτημα αποτελεί το αν και πώς θα παρέμβει το Υπουργείο Εργασίας μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια παραβίασης των κανονισμών.
πηγη efsyn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα