Το ΥΠΟΙΚ βλέπει 'τρύπα' 200 εκατ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ - Θα πάνε για "ισοδύναμα" μέτρα

Συγκεκριμένα, από 3,5 δισ. που ήταν αρχικά τα βεβαιωμένα έσοδα από το συγκεκριμένο φόρο, αρχικά έχουν πέσει στα 3,3 δισ. και αναμένεται να περιοριστούν περισσότερο, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες να διορθώσουν τα λάθη που έχουν κάνει στο Ε9, ενώ υπάρχει περιθώριο έως το Νοέμβριο...
Το υπουργείο εκτιμά ότι οι τροποιητικές δηλώσεις θα ξεπεράσουν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο φόρος μετά από τις διορθώσεις θα είναι μειωμένος πάνω από 50% σε σχέση με τον αρχικό. Μετά από την αρχική πτώση των εσόδων κατά 200 εκατ. μετά από τη διόρθωση των αξιών για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος αλλά και την απαλλαγή των σεισμόπληκτων περιοχών, εκκρεμούν οι εκπτώσεις για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και τις ευπαθείς ομάδες, που θα κοστίσουν άλλα 100 εκατομμύρια.

Αν επιβεβαιωθούν και οι εκτιμήσεις για απώλειες 200 εκατομμυρίων με τις διορθώσεις των λαθών, τότε τα έσοδα θα πέσουν κάτω από 3 δισ. και υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί δημοσιονομική «τρύπα».
Keywords
Τυχαία Θέματα