Το ξήλωμα των «στρατηγών»

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Τελικά ως χώρα και ως κοινωνία μπορεί να βουλιάζουμε, τα πολύπλευρα ταλέντα όμως δεν μας λείπουν. Μετά την πληθώρα των πολιτικών μάγων  που ξεφτίλισαν κάθε στοιχειώδη αρχή υγιούς οικονομικής διαχείρισης αποδεικνύοντας πως είναι παντελώς ανίκανοι να κρατήσουν ακόμα και υπαίθριο περίπτερο, τώρα που οι δανειστές μας επιβάλλουν αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, πήξαμε στους «Στρατηγούς» και στους ειδήμονες της «Εθνικής Στρατηγικής»

Μιλώ
για διάφορους απίστευτους βολεμένους τύπους που αρνούμενοι να καταλάβουν πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει χάρη στα κατορθώματα εκείνων που τους βόλεψαν,  βγαίνουν να μιλούν για.............. «Στρατηγική» και για «στρατηγικές ΔΕΚΟ»!!!

Σε ευνομούμενες πολιτείες που οι ηγέτες τους είναι ικανοί αν χρειαστεί να διευκολύνουν τον γείτονα της διπλανής τους πόρτας, κρατώντας το ψιλικατζίδικό του σε περίοδο διακοπών χωρίς να το βουλιάξουν, ο όρος Στρατηγική Δημόσια Επιχείρηση θα ακουγόταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟΣ.  
Σε Μπανανίες όμως επιπέδου Ρουσφετόβιας, μόνο ΓΕΛΙΟ μπορεί να προκαλέσει
«Ξεπουλάμε» «στρατηγικές» ΔΕΚΟ λοιπόν!
Είναι «στρατηγικής» σημασίας την διαχείριση του νερού, να την έχει το ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ,  που έχει καταδικάσει μια τεράστια κοινωνία σαν αυτή των Οινοφύτων, στην απόλυτη αγωνία του αν θα επιβιώσει γλυτώνοντας τον ΚΑΡΚΙΝΟ  λόγω μιας απ τις μεγαλύτερες περιπτώσεις μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Τι κι αν οι πανεπιστημιακές μελέτες και μετρήσεις για το έγκλημα των Οινοφύτων,  είναι καταπέλτης! Ο «στρατηγός» που ανέχτηκε το έγκλημα σφυρίζει αδιάφορα. Βλέπεις αυτό το νερό δεν το πίνουμε, είναι «μακριά» μας. Άλλων τα χωράφια δηλητηριάζει. Άλλων τα παιδιά σκοτώνει
 Τι και αν οι φυσικές δεξαμενές του πολύτιμου αυτού αγαθού ανά την Ελλάδα έχουν γίνει το απόλυτο ξέφραγο αμπέλι, αφού φτάσαμε σε σημείο  να δούμε φωτογραφικά ντοκουμέντα με κάποιους να κάνουν θαλάσσιο σκί (!!!) μέσα στην λίμνη Υλίκη! Τι και αν αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν δηλώνουμε βλάβες υδροδότησης κατά τις Κυριακές και αργίες γιατί απλά ο «στρατηγός νερουλάς» κόβει το νερό περιμένοντας την 1η εργάσιμη να προβεί σε επιδιόρθωση ! Το βιολί τους οι ειδήμονες της «στρατηγικής» που ξέχασαν την μεγαλειώδη πολιτική αντιμετώπισης της λειψυδρίας της δεκαετίας του 80 με τα τούβλα στα καζανάκια!  Το ανίκανο κράτος πρέπει να διαχειρίζεται το νερό.
Είναι «στρατηγικής» σημασίας να έχουν δημόσιο χαρακτήρα οι τηλεπικοινωνίες. Η χώρα που έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο και μόνιμο τόπο κρουαζιέρας  των ενόπλων δυνάμεων Τουρκίας, η χώρα που μόνο την λίμνη του Μαραθώνα δεν έχει δώσει για ασκήσεις του Τουρκικού ναυτικού, η χώρα της εξωτερικής πολιτικής του ζεϊμπέκικου και της κουμπαριάς με τους πασάδες , η χώρα που δεν μπορεί να στείλει τα μαχητικά της σε πτήσεις πάνω απ τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε καιρό ειρήνης, η χώρα των γκρίζων ζωνών , η χώρα που οι Ραγιάδες της συνεχίζουν να ψηφίζουν το παχύδερμο των Ιμίων, η χώρα του Φον – Προφέσορα που θεωρεί τη
Keywords
Τυχαία Θέματα