Το ΤΣΜΕΔΕ (ή τουλάχιστον ότι απέμεινε από αυτό), στο ΕΟΠΥΥ.

Γράφει ο Γιώργος Κασιμάτης
Οι παροιμίες οιΕλληνικές είναι σωστές, το (εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι), είναιγεγονός.
Η ιστορία ξεκινάειαπό πιο παλιά, όταν ήταν στη ΝΔ, Υπ. Εργασίας η Φάνη Π. Πετραλιά. Μία γυναίκα, ηοποία όχι μόνο δεν δούλεψε ποτέ στην ζωή της, δεν έχει κανένα πτυχίο, αλλά ούτεέκανε και ποτέ δουλειές στο σπίτι της, γιατί λόγο της οικονομικής της άνεσης, είχεπάντα δούλους.
Αυτή λοιπόν σε μίανύκτα, πέρασε το νομοσχέδιο της ένωσης σε ένα ταμείο (ΕΤΑΑ), των ταμείων τωνΜηχανικών, των Ιατρών και των Δικηγόρων.
Τότε το ΤΣΜΕΔΕ
είχεαποθεματικά περί τα 5,5 δισεκατομμύρια. Με την ένωση αυτή,έχασε 2 δισεκατομμύρια, επειδή τα αποθεματικά των άλλων ταμείων, ήταν οριακά, ηανύπαρκτα.
Τώρα λοιπόν, επανέρχονταιοι τωρινοί κυβερνώντες, ΠΑΣΟΚ κατά συνέπεια, ή όπως αλλιώς λέγονται, και δημιουργούντο ΕΟΠΥΥ, από Ιανουάριο του 2012, που εντάσσουν κάποια ταμεία όπως ΙΚΑ, Εμπόρων,κ.λ.π. (προκειμένου να βολευτούν κάποιοι δικοί τους προφανώς), και ξαφνικά, εντάσσουνκαι το ΕΤΑΑ των επιστημόνων αυθαίρετα, σε ένα άχρηστο, δυσλειτουργικό και απότην ίδρυσης του ελλειμματικό, υποτιθέμενο ταμείο, (μόνο και μόνο για να φανεί ότικάτι κάνουν), κάποιοι τυχάρπαστοι, όπως ο Λοβέρδος, Τιμοσίδης, Μπόλαρης και απότην άλλη Κουτρουμάνης, Κουτσούκος, Λιβανός, Δρέττα, προκειμένου να βάλουν ταυπόλοιπα χρήματα των ταμείων των επιστημόνων (και ιδικά του ΤΣΜΕΔΕ) στο χέρι,(δηλαδή να τα κλέψουν), όσα χρήματα δηλαδή απέμειναν, από την λεηλασία τωναποθεματικών μας, μετά από την αυθαίρετη μετατροπή τους σε ομόλογα, από την Τράπεζατης Ελλάδος και την Διοίκηση των ταμείων, (η οποία διοίκηση), είναι κατά κανόνακομματική και όχι εκλεγμένη και κατά συνέπεια δεν προστατεύει τα συμφέροντα τωνασφαλισμένων, αλλά τα κομματικά.
Τι σχέση έχουμεεμείς λοιπόν, με τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΟΠΥΥ?????? Ποία είναι η σχέσητων ποσών που πληρώνουμε εμείς και οι υπόλοιποι???????Κανείς δεν ξέρει.Σεένα ταμείο, το οποίο ήταν το μόνο που είχε πλεονάσματα, επειδή οι ελεύθεροιεπαγγελματίες δουλεύουν σχεδόν μέχρι να πεθάνουν και ιδιαίτερα οι Μηχανικοί.
Συμβαίνει κάτι ανάλογολοιπόν, όπως συνέβη και στο παρελθόν με την ΔΕΗ, που ήρθε το κράτος και πήρε τααποθεματικά της, για καλύτερη διαχείριση και τα κατέστρεψε, ή τα έκλεψε, ή τα έχασεστο χρηματιστήριο και μετά άρχισε να λεει, ότι χρηματοδοτεί το ταμείο, γιατί είναιελλειμματικό, κοροϊδεύοντας τον κόσμο, με το σκεπτικό να την σπάσει σε δύο κομμάτια,(όπως ήταν δηλαδή, πριν 50 χρόνια) και είχε παρατηρηθεί, ότι ήταν δυσλειτουργικό,για να πουλήσουν το τμήμα της διανομής σε ιδιώτες, γιατί είναι επικερδής και νακρατήσει την συντήρηση, (γιατί είναι ελλειμματική) το κράτος, γιατί εμείς την πληρώνουμε.
Εδώ κολλάει το, (εκείπου μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι).
Μόνο που εμείς είμαστετα βόδια, σε κάποιους που είναι κλέφτες και ανίκανοι και δεν έχουμε ξεσηκωθείακόμα, (δηλαδή οι του ΕΤΑΑ), για να τους πετάξουμε έξω.
Ελπίζω λοιπόν, ότιοι των ταμείων μας να ξεσηκωθούν, όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί από 01/06/2012,κλείνει
Keywords
Τυχαία Θέματα