Το τραγικό γεγονός στο Λονδίνο και τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε

Του Πέτρου Τρουπιώτη

Το τραγικό γεγονός στο Λονδίνο, με τον άγριο αποκεφαλισμό του μέλους των ενόπλων δυνάμεων από φανατικούς Ισλαμιστές, «εν μέση οδό» και μέρα μεσημέρι , δίνει πολλές αφορμές για σκέψεις πάνω σε αρκετά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας συγκεκριμένων ομάδων πολιτών , αλλά και με το πως οι κοινωνίες, οι δυτικές κοινωνίες, αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα πράγματα.
Το αν δηλαδή οι κοινωνίες του σήμερα στην Δύση , είναι έτοιμες να ενσωματώσουν τους χιλιάδες προσφυγές , κάθε.........
είδους και από κάθε χωρά, που εγκαθίστανται στην
Ευρώπη .
Γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό στο Λονδίνο, δείχνει παρά πολλά πράγματα που προφανώς θέλουμε όλοι στην Ευρώπη για αρκετούς λόγους να ξεχνάμε. Θέλουμε , φοβούμενοι μήπως δεν θεωρηθούμε προοδευτικοί , να μην κοιτά ζούμε συγκεκριμένα προβλήματα στα μάτια.
Οι δυο στιγμή δολοφόνοι του στρατιωτικού, είναι μεν καταγωγής αφρικάνικης (Νιγηρία εν προκειμένω) όμως έχουν γεννηθεί στην Μ Βρετάνια , έχουν πάει σε σχολειά εκεί ( ο ένας και σε πανεπιστήμιο) και προερχόταν μάλιστα από χριστιανική οικογένεια. Και αναφέρω την θρησκεία της οικογενείας, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πολιτιστική και ηθική διάφορα ανάμεσα σε άλλες θρησκείες και την χριστιανική. Γιατί οι χριστιανοί, έχουν έναν άλλο ηθικό κώδικα και άξιες σε σχέση με την ζωή των ανθρώπων, την βία αυτού του είδους και άλλο πολιτισμό, γιατί μας αρέσει η όχι οι θρησκείες μεταφέρουν και καθορίζουν εν πολλοίς και την πολιτιστική ταυτότητα των ανθρωπων. Την κουλτούρα τους με την πολύ γενική εννοούμαι την πνευματική αλλά και την κοινωνική.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι οι μεγαλωμένοι μέσα στην Βρετανική κοινωνία , δολοφόνοι, προ δεκαετίας, «άκουσαν» τα κηρύγματα φανατικών ισλαμιστών (που για λόγους δημοκρατίας άφησαν ανεξέλεγκτους και στην Μ Βρετανία) και άλλαξαν πιστή Παράλληλα βέβαια, άλλαξαν και όλα τα κοινωνικά τους και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Έγιναν τα κατάλληλα όργανα στα χεριά φανατικών. Που όπως είναι σαφές τους, χρησιμοποίησαν.
Και το τρίτο προς εξέτασιν θέμα είναι το αν τελικά , τα κηρύγματα αρκετών ιμάμηδων με σχέσεις με την αλ Καιντα, για «χτύπημα των δυτικών κατά μόνας και στάνη χώρα τους» έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην πράξη. Γιατί όπως φαίνεται η κίνηση ήταν σχετικά σχεδιασμένη, αφού ήξεραν ότι ο συγκεκριμένος άντρας είναι και μέλος των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν.
Οι επισημάνσεις αυτές, δεν αφορούν μόνον την Μ Βρετανία βέβαια, που είναι εξάλλου και μια κοινωνία η οποία εδώ και αιώνες ζει με πολλές φυλές τις όποιες πάντως ως τώρα σχετικά ενσωμάτωνε, αλλά το σύνολο των Δυτικών κοινωνιών και βέβαια την χώρα μας.
Την χώρα μας που , όσο και να μην θέλουμε να το πιστέψουμε , είναι από τις πιο ευάλωτες σε τέτοια ζητήματα.
Γιατί τις τελευταίες δυο δεκαετίες, μπήκαν στην χωρά μας ανεξέλεγκτα, και συνεχίζουν να ζουν εδώ , εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από χώρες με εντελώς διαφορετικό πολιτισμό και οι περισσότεροι μουσουλμάνοι.
Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς ζουν κάτω από συνθήκες φτώχιάς και παρανομίας, και έτσι γίνονται πολύ εύκολα θύματα του κάθε φανατικού ισλαμιστή , που κηρύττει τον ισλαμικό νομό.
Γιατί δεν έχουμε κανένας είδους έλεγχο της κατάστασης και ως κοινωνία δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε καθόλου όλο αυτό το κύμα των παρανομών μεταναστών, που έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις και κοσμοθεωρίες από όλους εμάς.
Αν λοιπόν δεν αντιδράσουμε γρήγορα, οργανωμένα , με συγκεκριμένο σχέδιο και δράσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα, δεν θα πρέπει να παραξενευτούμε αν έχουμε και στην χωρά μας αντίστοιχα ζητήματα.
Ήδη έχουν αναφερθεί κινήσεις από φανατικούς μουσουλμάνους σε συγκεκριμένες περιοχές, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν γυναίκες(μουσουλμάνες στο θρήσκευμα) που ζουν εκεί , να μην κυκλοφορούν μόνες, χωρίς μαντίλα στα μαλλιά και αλλά παρόμοιε.
Αν δεν δούμε το μηνύματα και δεν πάρουμε μαθήματα από το τι γίνεται στο εξωτερικό, κινδυνεύουμε να έχουμε παρόμοιες εξελίξεις.
Γιατί ο θρησκευτικός φανατισμός συγκεκριμένων ομάδων, σε συνδυασμό με την φτωχιά και την πείνα , μπορεί να καλλιεργήσει εύκολα ( και με τα κατάλληλα λογία από αντιστοίχους κήρυκες) το μισός και τις ενέργειες που πηγάζουν από αυτό.
Και τότε θα είναι πολύ αργά[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα