Το τέλος είναι κοντά: Το ISIS έχασε τις τελευταίες πόλεις του σε Ιράκ και Συρία και εγκλωβίζεται στις ερήμους

Το τέλος του ISIS είναι πλέον ζήτημα μερικών μηνών καθώς έχασε τις τελευταίες πόλεις του σε Ιράκ και Συρία και εγκλωβίζεται στις ερήμους και χάνει κάθε δυνατότητα να πολεμάει σαν τακτικός σχηματισμός αναγκαζόμενο να επιστρέψει στο σκοτεινό παρασκήνιο του αντάρτικου.

Ο ιρακινός Στρατός, μαζί με τις σιιτικές παραστρατιωτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης...
(Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), κατέλαβαν την Παρασκευή την τελευταία
πόλη-προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο ιρακινό έδαφος, την Αλ Καΐμ.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

Σημειώνεται ότι προχθές οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πλήρως την πόλη Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία

"Οι δυνάμεις του καθεστώτος με τους συμμάχους τους (...) και τη στήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, επανέκτησαν πλήρως τον έλεγχο της πόλης Ντέιρ Εζόρ", ανακοίνωσε το φιλοαγγλοσαξωνικό Συριακό Παρατηρητήριο.

"Οι μάχες τελείωσαν και οι εργασίες αποναρκοθέτησης βρίσκονται σε εξέλιξη", σημείωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Τι σημαίνουν όλα αυτα; Ότι πλέον το ISIS δεν διαθέτει σταθερή βάση και είναι υποχρεωμένο να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση στις αχανείς ερημικές εκτάσεις οι οποίες δεν του προσφέρουν καμία προστασία από την ρωσική Αεροπορία.

Όμως όπως είναι ήδη γνωστό το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών του έχει ήδη περάσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ και είναι σε θέση να σχηματίσουν τρομοκρατικούς πυρήνες εν υπνώσει έτοιμους να δράσουν «όταν χρειαστεί» και «όταν διαταχθεί».

Το Ισλαμικό Κράτος θα συνεχίσει να είναι χρήσιμο πρωτίστως σε αυτούς που το δημιούργησαν

Στον χάρτη βλέπετε με μαύρο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και με γκρίζο στο ΙράκΜε κόκκινο χρώμα είναι η συριακή κυβέρνηση, με ροζ η ιρακινή κυβέρνηση, το κίτρινο σε όλες τις αποχρώσεις είναι οι Κούρδοι. Με πράσινο οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές στη Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα