Το σωσίβιο του Σαμαρά στον Παπανδρέου…

Γράφει ο Καφενόβιος Απόψεστη Βουλή θα παιχτεί το επόμενο επεισόδιο της πολιτικής φαρσοκομωδίας, με ταφώτα να είναι στραμμένα στους …«αγανακτισμένους» βουλευτές του κυβερνώντοςκόμματος.Θατολμήσουν να κάνουν την ανατροπή ή θα μείνουν πιστοί στην …παράδοση;Ο Γ. Παπανδρέου, βρέθηκεεντελώς απροσδόκητα να ξαναγίνεται κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού στο ΠΑΣΟΚ.Ο παλιός συμφοιτητής
και νυν πολιτικός του αντίπαλος, Α. Σαμαράς, ανέλαβε χθεςνα τον διασώσει, Αίφνης ηράσθη σφόδρα τη δανειακή σύμβαση και με δημόσια δήλωσήτου τάχθηκε υπέρ της κύρωσής της από την .........παρούσα Βουλή. Πρόσφερε, δηλαδή, τησυμπαράταξη της ΝΔ ως σωσίβιο στον ΓΑΠ, την ώρα που οι δικοί του τον έσπρωχνανκλωτσηδόν προς την έξοδο!
Ο Γ. Δελαστίκ σήμερα στοΕθνος έχει κατατοπιστικό ρεπορτάζ στο οποίο επισημαίνει:«Είναι προφανές ότι οπρόεδρος της ΝΔ υπέκυψε τελικά στις πιέσεις τόσο των εξωτερικών πολιτικώνπαραγόντων της ευρωπαϊκής Δεξιάς (Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιουνκέρ, Μπαρόζο, ΒανΡομπέι κ.λπ.) όσο και εσωτερικών κύκλων του κατεστημένου που τον στηρίζουν.Απαρνήθηκε έτσι τη δύσκολη πολιτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα, αυτήν τηςσταθερής άρνησης στο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομοσχέδιο κ.λπ., ηοποία όμως είχε αποδώσει πάμπολλα πολιτικά οφέλη στον Α. Σαμαρά. Του είχεεπιτρέψει αφενός να ανασυγκροτήσει και να θέσει σε τροχιά εξουσίας το διαλυμένοκόμμα που παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή μέσα σε δύο μόλις χρόνια καιαφετέρου να κυριαρχήσει πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά στη ΝΔ.Γνωρίζουμε τις τεράστιεςπιέσεις που του ασκούνται εδώ και ενάμιση χρόνο από το εξωτερικό, όπως και απόκύκλους με οικονομική επιρροή επί της ΝΔ. Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν είναιανυπόστατες οι φήμες που το περιβάλλον του προέδρου της αξιωματικήςαντιπολίτευσης έθεσε σε κυκλοφορία για να δικαιολογήσει την υποχώρησή του - ότιδηλαδή ομάδα 10-15 βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής δύο σημαντικά στελέχηπαρελθούσης χρήσεως και μηδαμινού σημερινού πολιτικού βάρους ήταν έτοιμη νααποστατήσει και να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική.Αν το έκαναν όμως, θαβυθίζονταν στο τέλμα της ανυποληψίας. Την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θαανέτρεπαν τον Γ. Παπανδρέου, μόνο πολιτικά γελοίοι θα φάνταζαν βουλευτές της ΝΔπου θα τον στήριζαν. Θα διευκόλυναν τον Α. Σαμαρά να τους διαγράψει μαζικά εν μέσωχλεύης και πανηγυρισμών».
Keywords
Τυχαία Θέματα