Το λάθος μου, τα λάθη τους και οι επιπτώσεις

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Έκανα λάθος, η διαπλοκή μετά από πολύ σκέψη και διερεύνηση, έκρινε ότι δεν ήταν προς όφελός της ο σχηματισμός «κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων». Υπερεκτιμήσαμε τη συνοχή της ή υποεκτιμήσαμε τον καιροσκοπισμό της. Μπορεί και τα δύο. Αυτό μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο ως προς τα όρια του τυχοδιωκτισμού μιας........ αδίστακτης πολιτικομεγαλοεπιχειρηματικής τάξης, η οποία νοιώθει να χάνεται το έδαφος (ο λαός) κάτω από τα πόδια της.

Δεν μπορεί να χτίσει πάνω στο εκλογικό σώμα η διαπλοκή με πυλώνες το ΠΑΣΟΚ
και τη ΝΔ. Ξέρουν όλοι, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, στα κέντρα πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων ότι ο δικομματισμός στην Ελλάδα έκλεισε τον κύκλο του. Το γνωρίζουν και οι ηγεσίες των δύο κομμάτων. Το λάθος τους είναι ότι καθυστέρησαν πολύ να το αντιληφθούν. Το λάθος μας είναι ότι πιστέψαμε πως θα επιχειρούσαν συντεταγμένη ανασυγκρότηση. Δεν θα γίνει έτσι, όμως. Επιλέγουν να οδηγήσουν την χώρα σε ακραία μορφή απορρύθμισης, ώστε μέσω των πλέων ελεεινών απειλών και της πλέον επαίσχυντης τρομοκρατίας να χειραγωγήσουν εκ νέου την ελληνική κοινωνία, που παρουσίαζε τάσεις πολιτικής χειραφέτησης, εξαιτίας της διάστασης της κρίσης και της αποκάλυψης του συγκλίνοντος αντικοινωνικού και αντεθνικού ρόλου της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τώρα αγωνίζονται να την ζεύσουν κάτω από το σαπισμένο σκήπτρο του «ευρώ». Και τούτο αποτελεί μια μεταμοντέρνα φάρσα, όπως και να το δεις!
Πιστεύουν ότι μέσω αυτής της ακραίας απορρύθμισης θα διαμορφωθεί ένας νέος διχασμός μεταξύ των συντηρητικών και των προοδευτικών δυνάμεων, σαν φτηνιάρικη αναπαράσταση των δεκαετιών 1950-1960, τον οποίο θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν προεκλογικά, έτσι ώστε να ανασυντάξουν τις σκόρπιες δυνάμεις των διαπλεκομένων και να αναδομήσουν μια ισχυρή, συντηρητική παράταξη σε στυλ ΕΡΕ. Κάπως έτσι ο κ. Σαμαράς κατέληξε να διαχωρίζει τους Έλληνες σε αριστερούς και νοικοκύρηδες, δίχως να συνειδητοποιεί φαντάζομαι την χυδαιότητα αυτού του εγχειρήματος. Δίχως να σκέφτεται ότι η αποστροφή του εκλογικού σώματος προς το κόμμα του και το πρόσωπό του ιδιαιτέρως, αποτελεί κυρίως αντίδραση των νοικοκύρηδων προς αυτούς (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που τους «νοικοκύρεψαν» για τα καλά! Την μικρομεσαία και μεσαία τάξη «νοικοκυρεύουν» επί δύο χρόνια και τα μέτρα για το φέρετρό της συμφώνησαν με την τρόικα Σαμαράς και Βενιζέλος, αλλά παρόλα αυτά στα μικρομεσαία λεηλατημένα υποζύγια καταφεύγουν εκ νέου τούτοι, για να υφαρπάξουν την ψήφο τους, διαμορφώνοντας νέες πλαστές διαχωριστικές γραμμές στην ελληνική κοινωνία.
Την εξέγερση των νοικοκύρηδων, των μπατιρισμένων, των ανέργων, των εργαζομένων, των νέων και των αξιοπρεπών ανθρώπων των επιχειρήσεων βιώνουμε στην Ελλάδα, αλλά όλους αυτούς η διαπλοκή και οι κομματικοί φορείς της επιχειρούν να τους τοποθετήσουν απέναντι από μια αριστερά, την οποία κατασκευάζουν ως εικόνα λαϊκής κατατρομοκράτησης με υλικά εμφυλιοπολεμικά: θα σας βγάλουν από το ευρώ, θα σας πάρουν τις καταθέσεις, θα σας κάνουν Αλβανία θα βάλουν τους μετανάστες στα σπίτια σας
Keywords
Τυχαία Θέματα