Το Hilton πωλείται-Πόσο κοστίζει, ποιοι ενδιαφέρονται;

Το γνωστότερο μαζί με το «Grande Bretagne» ξενοδοχείο της Αθήνας, φαίνεται πως βγαίνει στο «σφυρί» από την Alpha Bank που πρέπει να επικεντρωθεί στο βασικό της αντικείμενο όπως και όλες οι συστημικές τράπεζες.

Αυτό σημαίνει, πως οι εν λόγω
τράπεζες πρέπει να απαλλαγούν από κάθε άλλη δραστηριότητα....
Μεταξύ των οποίων είναι και το ακριβότερο ακίνητο του χαρτοφυλακίου της Alpha Bank. Στα «χέρια» της συγκεκριμένης τράπεζας έφτασε μετά την εξαγορά της «Ιονικής και Λαϊκής στα ‘90s.

Η Citigroup είναι αυτή που φέρεται να έχει αναλάβει τον πρώτο διερευνητικό κύκλο επαφών για την πώληση του ξενοδοχείου, ενώ φημολογείται πως υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλους ομίλους.

Σημαντικό ακόμα είναι το γεγονός, πως και το 2014 φημολογούνταν η πώληση του ξενοδοχείο, με το κόστος αγοράς –σύμφωνα με το Bloomberg- να φτάνει τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας από τους ενδιαφερόμενους και ο κάποτε υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Τζον Κατσιμάδης. Ο Ελληνοαμερικανός φερόταν να πρόσφερε τότε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, όμως η προσφορά θεωρήθηκε χαμηλή και η αγοραπωλησία δεν προχώρησε.

Με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία στο εννεάμηνο του 2015, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, της Ιονικής Ξενοδοχειακής που έχει ως αντικείμενο την μίσθωση του Hilton στην Αθήνα, διαμορφώθηκαν σε 5,4 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 23,1 εκατ. ευρώ, έναντι 22,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Αντίστοιχα τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενισχυμένα από την αλλαγή του συντελεστή φορολογίας.

Πηγή: news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα