Το Citroen Ami διευκολύνει τη μετακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες


Το Ami είναι ένα από τα μοντέλα που έχουν δώσει μια νέα διάσταση στην αυτοκίνηση καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Το Ami, το οποίο ίσως γνωρίζετε, είναι ένα microcar με ιδιαίτερα πρωτότυπη και χαριτωμένη σχεδίαση που άλλοι το αγοράζουν για την ευελιξία του, άλλοι για την προσιτή τιμή του, άλλοι για λόγους lifestyle και άλλοι επειδή μπορούν να το οδηγούν από πολύ μικρή ηλικία (ανάλογα με την νομοθεσία της κάθε χώρας, ακόμη

και από τα 14).

Τώρα, η Citroen επεκτείνει τη γκάμα του Ami, προκειμένου να παρέχει λύσεις κινητικότητας για άτομα που έχουν ειδικές ανάγκες σε ότι αφορά τη μετακίνησή τους.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή έκδοση που ονομάζεται Ami For All και που αλλάζει τα δεδομένα γύρω από την σχεδίαση των ειδικών αυτών οχημάτων που είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερα και με συρόμενες πόρτες.

Η ιδέα του Ami for All είναι σχετικά απλή και έχει να κάνει με την πρόσδεση του αναπηρικού αμαξιδίου στο πίσω μέρος. Ή στη διαρρύθμιση του εσωτερικού με λειτουργικές προσαρμογές που επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση και την αποθήκευση του αμαξιδίου.

Κατά τα άλλα οι τεχνικές προδιαγραφές δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις του μικρού Citroen. Έτσι η μπαταρία ιόντων λιθίου των 5,5 kWh εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 75 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 45 χλμ./ώρα.

Citroën Ami for All: Affordable Electric Mobility for Disabled People.PHOTO GALLERY

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα